ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ "ΑΘ. ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ" 2017

Ρεκόρ συμμετοχών είχαμε φέτος στον 25ο Αγώνα Δυσκολίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης "Αθ. Λευκαδίτη" που διεξήχθη στο Βόλο την Κυριακή 12/03/2017.

Οι αθλητές του Συλλόγου μας έκαναν για άλλη μια φορά πολύ καλή εμφάνιση και διεκδίκησαν καλές θέσεις ανάμεσα στο πλήθος των αγωνιζομένων.

Ξεχωρίζει η εμφάνιση του Αλέξανδρου Μπρεγάσι, ο οποίος μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Διασυλλογικό Αγώνα της Αθήνας πριν ένα μήνα, αυτή τη φορά επιστρέφει έχοντας κατασκτήσει το Αργυρό μετάλλιο στο Κύπελλο. 

Ο Σύλλογος εύχεται θερμά συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο και στους υπόλοιπους αθλητές. Η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο τον επικείμενο Αγώνα Πρωταθλήματος στον Αλμυρό Βόλου. 

Αναλυτικά οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές μας φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Ονοματεπώνυμο Κατηγορία Θέση
Μπάλα Έρικ Παίδες 10
Παναγόπουλος Βασίλης Παίδες 12
Χελιώτη Χριστίνα Παγκορασίδες 9
Μπρεγάσι Αλέξανδρος Προαγωνιστική Α Αγόρια 2
Γαλάνης Στέφανος Προαγωνιστική Α Αγόρια 12
Σταματοπούλου Ιωάννα Προαγωνιστική Α Κορίτσια 17
Τσόπελα Εβελίνα Προαγωνιστική Α Κορίτσια 19

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

συχνες ερωτησεις αναρριχησης

Αναρρίχηση είναι η προώθηση σε επιφάνεια μεγάλης κλίσης, χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα άκρα του σώματός μας.

Δεν είναι σημαντικό να έχει κάποιος αθλητικά προσόντα για να ξεκινήσει αναρρίχηση. Ο σημαντικότερος παράγοντας για να φτάσουμε σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο είναι η τεχνική, ο τρόπος δηλαδή που τοποθετούμε τα πόδια μας και το σώμα μας στην επιφάνεια που σκαρφαλώνουμε. Ο αναρριχητής βελτιώνει την τεχνική του δοκιμάζοντας διαδρομές στο επίπεδο του, οι οποίες σταδιακά δυσκολεύουν καθώς βελτιώνεται και ο ίδιος.

Αναρρίχηση μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σταδιακά, περίπου από 6 χρονών, υπό την επίβλεψη δασκάλου και να συνεχίσει μέχρι όσο αντέχει το σώμα του και η όρεξή του. Στο εξωτερικό, όπου η αναρρίχηση είναι πιο διαδεδομένη, υπάρχουν αναρριχητές που σκαρφαλώνουν μέχρι και τα 65 τους χρόνια.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης διαθέτει αναρριχητικές (boulder) πίστες στα εντευκτήριά του και επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από τη Τρίπολη, υπάρχουν πεδία στα βράχια για αθλητική αναρρίχηση καθώς και για bouldering.
 

Η αναρρίχηση μας ωφελεί σωματικά αλλά και πνευματικά. Δυναμώνει τους μυς, αυξάνει την ελαστικότητα, την ισορροπία και την αντοχή, μέσα από την προσαρμογή μας σε ένα ευρύ φάσμα κινησιολογίας. Ακόμα, μας διδάσκει αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, να θέτουμε στόχους και να τους υλοποιούμε, να σκεφτόμαστε εναλλακτικά για την επίλυση προβλημάτων, να ελέγχουμε το σώμα μας και να αντιλαμβανόμαστε το χώρο. Τέλος, μας προσφέρει τη δυνατότητα να ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τη φύση και να γνωρίζουμε καινούρια μέρη.

Η αναρρίχηση δεν είναι επικίνδυνο άθλημα, αρκεί να τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η αναρρίχηση στις τεχνητές πίστες είναι απόλυτα ασφαλής, αφού το περιβάλλον είναι ελεγχόμενο, κατάλληλα εξοπλισμένο με στρώματα και πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη δασκάλων. Για την αναρρίχηση όμως σε βράχια, είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να λάβει μέρος σε σχολή αρχαρίων αναρρίχησης, που πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης, μέσα από την οποία λαμβάνει τις απαραίτητες γνώσεις για το πώς να κινηθεί στο βράχινο περιβάλλον με ασφάλεια. 

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com