Ίναχος
Cayoning στο μαγικό φαράγγι του Ινάχου
Ορειβατικό Καταφύγιο Μαινάλου
Το καταφύγιο "Πάνος Αλεξόπουλος" στο οροπέδιο της Οστρακίνας
Αναρρίχηση στη Νεστάνη
Το αναρριχητικό πεδίο της Βουλωμένης
Πίστες Αναρρίχησης
Οι τεχνητές πίστες αναρρίχησης του συλλόγου

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Η Τρίπολη είναι μια πόλη που έχει παράδοση δεκαετιών στη μετακίνηση των κατοίκων με ποδήλατο, καθώς η διαμόρφωση της πόλης το ευνοεί.

Είναι δικαίωμα όλων των πολιτών η μετακίνηση με ποδήλατο, πράγμα το οποίο αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας και η δημιουργία Ποδηλατόδρομων στην Τρίπολη θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό.

Επίσης, αρκετές από τις βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων, που είχαν τοποθετηθεί το έτος 2010 σε κάποια σημεία του κέντρου της πόλης, απομακρύνθηκαν κατά τη δημιουργία των πεζοδρομήσεων και δεν επανατοποθετήθηκαν μετά την ολοκλήρωση των έργων, ούτε έγινε έκτοτε κάποια πρόβλεψη για τοποθέτηση νέων σε άλλα σημεία της πόλης (σχολεία κλπ).

Τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε Δήμαρχοι καθώς και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, με δηλώσεις τους είναι συμπαραστάτες της ιδέας της δημιουργίας ποδηλατόδρομων, αλλά ακόμα να γίνουν πράξη. Τόσες και τόσες κυκλοφοριακές μελέτες γίνονται και πουθενά πρόβλεψη για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Όλο παραπέμπονται στο μέλλον…

Άλλες πόλεις, όπως η Κώς, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα αλλά και η κοντινή μας Καλαμάτα, πήραν έγκαιρα τις κατάλληλες αποφάσεις, δημιούργησαν ποδηλατόδρομους και ήδη απολαμβάνουν τα θετικά αποτελέσματα, τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών όσο και στην τουριστική προβολή των πόλεων αυτών.

Πρέπει τώρα να ζητήσουμε από τον Δήμο να γίνει νέα επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, που να αναφέρει τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, έστω και ενός, αυτού της διαδρομής «Οδός Καλαβρύτων - Άλσος Αγίου Γεωργίου» ή έστω το τμήμα από τη Λέσχη Αξιωματικών έως το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης. Αν δεν γίνει η αυτή η τροποποίηση δεν μπορεί να γίνει ποδηλατόδρομος.

Επίσης, στα πλαίσια της σύνταξης του νέου τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2018, πρέπει να γίνει μέριμνα τόσο για την δημιουργία ποδηλατόδρομων, όσο και για την τοποθέτηση και άλλων βάσεων στάθμευσης ποδηλάτων στην Τρίπολη.

Ας γίνει η αρχή των ποδηλατόδρομων από τη διαδρομή «Οδός Καλαβρύτων - Άλσος Αγίου Γεωργίου» και ας ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Δεν χρειάζεται να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρεθεί λύση για δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων, αν τελικά ποτέ γίνει αυτό εφικτό.

Δεν χρειάζονται πάντα πολλά χρήματα. Ας ληφθούν επιτέλους οι σχετικές αποφάσεις από τον Δήμο και εμείς οι πολίτες και συλλογικά και ατομικά (όπως το έχουμε αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν), είμαστε δίπλα στις δημοτικές αρχές για να βοηθήσουμε στην υλοποίηση.

Με βάση τους ανωτέρω προβληματισμούς, καλούμε όλους τους Συλλόγους, Σωματεία και λοιπούς Φορείς της Τρίπολης, να συναντηθούμε στις 8 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ., στο κτίριο της Ο.Ε.Β.Α. (Καλαμών 113), για συντονισμό και κοινή ανάληψη δράσεων, για να μπορέσει και η Τρίπολη να αποκτήσει επιτέλους ποδηλατόδρομους.

ανακοινωσεις

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com