Σκι στο Μαίναλο
Η πίστα Πάνας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου
Χιονοδρομικό Κέντρο
Το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου στο Μαίναλο
Καταφύγιο
Το καταφύγιο "Πάνος Αλεξόπουλος"
Βουλωμένη
Το αναρριχητικό πεδίο στη Νεστάνη
Πίστες Αναρρίχησης
Οι τεχνητές πίστες αναρρίχησης στα εντευκτήρια του Συλλόγου
Οστρακίνα
Θέα από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου
Ίναχος
Canyoning στον Ίναχο

ΣΧΟΛΗ ΜΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ 2019

Στα πλαίσια της περαιτέρω εκπαίδευσης των μελών του στις δραστηριότητες βουνού, ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, οτι υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στη Σχολή Μύησης Κατάβασης Φαραγγιών (Canyoning) που διοργανώνει ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών (Π.Ο.Α.).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6984630081 (Δημήτρης Τσόπελας).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες της σχολής του Π.Ο.Α. φαίνονται στην παρακάτω ανακοίνωσή του:

Η κατάβαση φαραγγιών είναι ένα σπορ που διεξάγεται μέσα σε φαράγγια ή ρέματα με παρουσία νερού αλλά και χωρίς. Συνδυάζει την πεζοπορία, την κολύμβηση, την αναρρίχηση και περιλαμβάνει μικρές και μεγάλες καταβάσεις καταρρακτών με σχοινί (ραπέλ), καθώς και διασκεδαστικές βουτιές και τσουλήθρες. Η σχολή παρέχει όλες τις γνώσεις που απαιτεί η ασφαλής ενασχόληση με την κατάβαση φαραγγιών. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε άντρες και γυναίκες καθώς αποτελεί ένα σπορ πολλών επιπέδων δυσκολίας. Πρόκειται να διεξαχθεί σε φαράγγια μικρής δυσκολίας, κατάλληλα οργανωμένα για εκπαίδευση και σε ένα περιβάλλον εύκολο, ευχάριστο και εντυπωσιακό.

Το σχολείο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τους ισχύοντες κανονισμούς της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Σ.Ο.Ε). Μετά το πέρας της σχολής οι υποψήφιοι λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και εγχειρίδιο σε ηλεκτρονική μορφή.

---Πρόγραμμα---

Η διάρκεια της σχολής είναι 2 εβδομάδες. Περιλαμβάνει 2 πλήρη Σαββατοκύριακα ( Η εκπαίδευση είναι μονοήμερη με επιστροφή) 05-06 και 12-13 Οκτωβρίου καθώς και 3 θεωρητικά μαθήματα (03/10-10/10 και 17-/10) 20:00 - 22:00 τα οποία θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Π.Ο.Α. Η πρώτη συνάντηση και οι τελευταίες εγγραφές θα γίνουν Πέμπτη στις 03/10 στα γραφεία του Π.Ο.Α (20:00-22:00 ).

Ακολουθούν οι ακριβείς ημερομηνίες:

03/10: Εγγραφή και 1ο Θεωρητικό Μάθημα

05/10: Πρακτικό μάθημα στο αναρριχητικό πεδίο «Καράβι» στην Καισαριανή.

06/10: Πρακτικό μάθημα στο φαράγγι Μύλων, Γεράνεια όρη στο Αλεποχώρι

10/10: 2ο Θεωρητικό Μάθημα

12/10: Πρακτικό μάθημα στο φαράγγι του Ίναχου Α μέρος.

13/10: Πρακτικό μάθημα στο φαράγγι του Άγιου Λουκά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

17/10: 3ο Θεωρητικό Μάθημα, απολογισμός σχολείου και Απονομή διπλωμάτων

---Κόστος συμμετοχής---

Το κόστος παρακολούθησης της σχολής είναι 135€ και 105€ στα μέλη του Π.Ο.Α. Παρέχονται εκπτώσεις σε φοιτητές, ανέργους και λοιπές κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη του Π.Ο.Α ο σύλλογος δωρίζει το κόστος εγγραφής (15€). Το ετήσιο κόστος συνδρομής είναι 15€.Προσοχή: Δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής στο κόστος της σχολής.

---Προαπαιτούμενα---

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών, παρά μόνο μέτρια φυσική κατάσταση, γνώση κολύμβησης και όρεξη για περιπέτεια.

----Δικαιολογητικά-----

Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από το σύλλογο) Πιστοποιητικό Υγείας από καρδιολόγο ή παθολόγο Δύο φωτογραφίες

---Εξοπλισμός---

Ο ατομικός εξοπλισμός κατάβασης παρέχεται δωρεάν (κράνος με σφυρίχτρα ,ζώνη ασφαλείας, σακίδιο και στεγανό δοχείο ). εκτός από τον εξοπλισμό ένδυσης (φόρμα νεοπρέν,5 mm καλτσάκια νεοπρέν γάντια, και τα υποδήματα,) για τα οποία υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης για ένα διήμερο χρήσης. Ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φροντίσει για την βασική του ενδυμασία (μαγιό,καλτσάκια neopren, γάντια και υποδήματα και προαιρετικά αντιανεμικό).

---Μετακινήσεις και Διαμονή---

Η μετακινήσεις θα γίνονται με ιδιωτικά μέσα (ΙΧ) με τους συμμετέχοντες να μοιράζονται τα έξοδα μετακίνησης

---Γενικές πληροφορίες---

Οι συμμετέχοντες στις σχολές canyoning πρέπει να είναι μέλη συλλόγου που ανήκει στη Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος Το ετήσιο κόστος συνδρομής είναι 15 ευρώ. Παρέχονται εκπτώσεις σε φοιτητές, ανέργους και λοιπές κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Ελάτε λοιπόν, να γνωρίσετε τον κόσμο των φαραγγιών.

---Δήλωση συμμετοχής--

Πληροφορίες Γραμματεία Π.Ο.Α ( 2108218401) Ώρες λειτουργίας: 19:00-21:00 Υπεύθυνοι εκπαίδευσης Δημητρόπουλος Λευτέρης Καλαμπούκα Εφη Κοτσώρης Κωνσταντίνος

ανακοινωσεις

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com