Ίναχος
Cayoning στο μαγικό φαράγγι του Ινάχου
Ορειβατικό Καταφύγιο Μαινάλου
Το καταφύγιο "Πάνος Αλεξόπουλος" στο οροπέδιο της Οστρακίνας
Αναρρίχηση στη Νεστάνη
Το αναρριχητικό πεδίο της Βουλωμένης
Πίστες Αναρρίχησης
Οι τεχνητές πίστες αναρρίχησης του συλλόγου

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΝΤΡΩΝΙΟΥ

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει river trekking στο φαράγγι του Αντρωνίου, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Το Αντρώνι είναι ένα χωριό της Ορεινής Ηλείας. Βρίσκεται στο οροπέδιο της Φολόης και πήρε το όνομά του λόγω της γεωγραφικής τοποθεσίας του, επειδή βρίσκεται ανάμεσα σε δύο απότομες, δασώδεις χαράδρες σχηματίζοντας ένα φυσικό οχυρό (άντρο).

Το μονοπάτι για το φαράγγι ξεκινάει και τελειώνει μέσα στην πλατεία του χωριού, αφού πρώτα διαγράψει έναν κύκλο μέσα από ένα μαγευτικό τοπίο. Τη χαράδρα διασχίζει ο ποταμός Λάδωνας, που ονομάζεται και Σελλήεις σύμφωνα με τον Όμηρο. Οι γύρω πλαγιές είναι γεμάτες με βελανιδιές, ενώ δίπλα από το ποτάμι υπάρχουν τεράστιοι πλάτανοι που κρύβουν το φως της ημέρας και χαρίζουν δροσιά στους πεζοπόρους.

Η πεζοπορία διαρκεί 6 ώρες και αυτό συμβαίνει μόνο επειδή γίνεται μέσα στο νερό, το οποίο κατά βάση φτάνει μέχρι τον αστράγαλο και σπανίως μέχρι τη γάμπα του ποδιού. Η διαδρομή είναι εύκολη, κατάλληλη για όλους, χωρίς υψομετρική διαφορά. Χρειάζεται να έχετε μαζί σας δεύτερο ζευγάρι παπούτσια.

Αναχώρηση στις 8:00 π.μ. την Κυριακή (18/6/23) από τα γραφεία του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6945356930 (Αργύρης Κανελλόπουλος).

More in this category:

ανακοινωσεις

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com