78Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΚΟΖΙΑΚΑΣ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης θα συμμετέχει στην  78η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Ν. Τρικάλων και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κερκέτιο Όρος (Κόζιακας) (1901μ.), στις 21 & 22 Ιουλίου 2018.

Μετά την ολοκλήρωση της 78ης Π.Ο.Σ. και κατά τη διάρκεια της επιστροφής και εφόσον οι συμμετέχοντες το επιθυμούν, θα υπάρχει η δυνατότητα και για λιγότερο ορεινές... δραστηριότητες!!!

Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου 21-7-2018, από τα εντευκτήρια του Συλλόγου (Λαγοπάτη 43).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, στο τηλέφωνοα 2710-232243 & 6937031237, στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr καθώς και στη σελίδα του συλλόγου στο fb ΕΟΣ Τρίπολης.

Αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στο www.koziakas2018.com

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οδική πρόσβαση στο χώρο κατασκήνωσης δεν υπάρχει. Για την προσέγγιση του χώρου κατασκήνωσης και εκδηλώσεων, ακολουθείτε ήπια πεζοπορική διαδρομή διάρκειας 1:45΄, με υψομετρική διαφορά 550μ. Ο κάθε ορειβάτης είναι υπεύθυνος για την μεταφορά του κατασκηνωτικού του εξοπλισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 78ης Π.Ο.Σ.
Σάββατο 21 Ιουλίου
14:00 – 19:00
Προσέλευση στήσιμο σκηνών, δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία.
19:00 – 20:00
Υποδοχή, χαιρετισμοί συλλόγων, ανταλλαγή αναμνηστικών (στο Καταφύγιο).
20:00 – 21:00
"Τα Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά του Κόζιακα". Ομάδα Φίλων Δασοβοτανικού Κήπου Α.Π.Θ., με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Δασικής Βοτανικής-Γεωβοτανικής του Α.Π.Θ. και του Ταμείου Διοίκησης Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ.
21:00
Δείπνο (ορειβατική φασολάδα) Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας ορειβατικά σκεύη (καραβάνα και μαχαιροπήρουνα). ΔΕΝ θα χορηγηθούν πλαστικά σκεύη. Στο χώρο κατασκήνωσης υπάρχει μία πηγή με τρεχούμενο νερό.

Κυριακή 22 Ιουλίου
07:00 – 08:00
Πρωινό
08:00
Εκκίνησης πεζοπορικών διαδρομών. Προτεινόμενη διαδρομή
Καταφύγιο –Τρύπιο Λιθάρι - Κορυφή Αστραπή 1901μ. - Καταφύγιο (2 ώρες) 
12:00
Λήξη Συνάντησης

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com