ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΝΩΣΙΑ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης σε συνεργασία με τον Συνδέσμο των εν Αθήναις Ασεατών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Ασέας, διοργανώνουν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 9.00 π.μ., στην περιοχή της Ασέας, εκδήλωση με θέμα την εισαγωγή στη μανιταρογνωσία και στο μαγικό κόσμο των μανιταριών.http://www.eostripolis.gr/

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καφέ και μια προβολή - παρουσίαση στο Πολιτιστικό Καφενείο στην Ασέα, εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή για συλλογή μανιταριών και τέλος επιστροφή στην Ασέα για αναγνώριση μανιταριών και φαγητό.

Ώρες πορείας: 4.00’  και δυσκολία: 2 (μέτρια).http://www.eostripolis.gr/

Εισηγητές της εξόρμησης που είναι αφιερωμένη στη μανιταροφιλία, αειφορία και οικολογία, θα είναι οι έμπειροι μανιταροσυλλέκτες Στάθης Παπαδόπουλος, Νίκος Μπουρτσουκλής και Βαγγέλης Κιτσόπουλος.

Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής 14-10-2018, στις 8:00 π.μ., από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 6937031237. 

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com