ΜΑΝΙΤΑΡΟΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΑΫΓΕΤΟ

http://www.eostripolis.gr/

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης θα συμμετάσχει την προσεχή Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, σε μια ξεχωριστή εξόρμηση στο Βόρειο Ταύγετο, που θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, με σκοπό πέρα από την πεζοπορία- ορειβασία και ένα οδοιπορικό στο θαυμαστό «Κόσμο των Μανιταριών».

Η πεζοπορία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Άγιος Νικόλαος-Άγιος Παντελεήμονας-Γεωργίτσι ενώ παράλληλα θα γίνεται αναζήτηση μανιταριών. Θα μας συνοδεύουν έμπειροι Μανιταροσυλλέκτες που γνωρίζουν πολύ καλά τα είδη τους. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο γραφικό Γεωργίτσι όπου θα ακολουθήσει η ταυτοποίηση των ειδών των μανιταριών και αν είμαστε τυχεροί... θα τα γευτούμε…!!!

Στην εξόρμηση αυτή εκτός από τον Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας θα είναι και οι Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, Ε.Ο.Σ. Μολάων, Μονεμβασιάς, Νεάπολης (ΜΝΑΛ) και Ε.Ο.Σ. Τρίπολης.

Βαθμός δυσκολίας: 1-2
Ώρες Πορείας: 5 +/-


Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής 4-11-2018, στις 7:00 π.μ., από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του συλλόγου (Λαγοπάτη 43), στο τηλέφωνο 6974219674, στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr καθώς και στη σελίδα του συλλόγου στο fb ΕΟΣ Τρίπολης.http://www.eostripolis.gr/

 

Εξοπλισμός
--------------------
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τον παρακάτω εξοπλισμό καθώς και γνώση χρήσης αυτού:
1) Ορειβατικό παπούτσι ή αθλητικό παπούτσι
2) Σακίδιο
3) Μπατόν (προαιρετικά)
4) Νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο
5) Ένα μικρό καλάθι για τα μανιτάρια που θα μαζέψουμε!!!


Φαγητό
-------------
1) Σοκολάτα - Ενεργειακή μπάρα
2) Ξηροί Καρποί (Καρύδια - Αμύγδαλα - Φουντούκια κλπ.)
3) Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα - Σταφίδες - Βερίκοκα κλπ.)

Βαθμός Δυσκολίας
--------------------------------
1) Ο βαθμός δυσκολίας είναι 2 (μέτριας δυσκολίας - κατάλληλος για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση).

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com