ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ- ΜΑΔΕΡΟ

Ο Σύλλογός μας καλεί τα μέλη του στην ορειβατική εξόρμηση που διοργανώνει στη Λίμνη Δόξα-Νότιο Χελμό, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να χωριστούν σε δύο ομάδες, μία απλή πεζοπορική και μία χειμερινή πεζοπορική/ορειβατική, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν κοινή πορεία από τη Λίμνη Δόξα μέχρι το Διάσελο του Κυνηγού (1530μ). Εκεί, μετά το δεκατιανό μας, η πεζοπορική ομάδα θα κατηφορίσει πίσω στη Λίμνη, όπου μπορεί μεταξύ άλλων να επισκεφθεί την ξακουστή Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ η ορειβατική ομάδα θα πάρει τον μακρύ δρόμο για την ανάβαση στο Μαδερό (2.130μ) κινούμενη παράλληλα στη Νότια Κορυφογραμμή του Χελμού.

Εναλλακτικά, αναλόγως τις συνθήκες, τον ρυθμό και τη διάθεση, η ορειβατική ομάδα ενδέχεται να επιλέξει το πιο ευπρόσιτο σημείο «Καράβι» (1.983μ) - την πρώτη κορυφή από τα Χτένια του Χελμού.

1. Διαδρομή (πεζοπορική ομάδα): Λίμνη Δόξα – Διάσελο Κυνηγού – Λίμνη Δόξα

Ώρες Πορείας: 5

Βαθμός Δυσκολίας: 2

2. Διαδρομή (ορειβατική ομάδα): Λίμνη Δόξα – Διάσελο Κυνηγού – Διάσελο Μαδερό-Νησί – Κορυφή Μαδερό – Λίμνη Δόξα

Ώρες Πορείας: 10

Βαθμός Δυσκολίας: 6 

Αναχώρηση στις 6:00 π.μ., το πρωί της Κυριακής 7/4/2019, από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 5/4/2019, στο τηλ.: 6937031237 (Νίκος Μπουρτσουκλής).

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες (και των δύο ομάδων) πέρα από τον ρουχισμό που επιτάσσουν οι συνθήκες του χειμερινού βουνού (ενδεικτικά: αδιάβροχα ορειβατικά μποτάκια, μάλλινες κάλτσες, ισοθερμικό, fleece, αδιάβροχο/αντιανεμικό τζάκετ, βέστα, γάντια, σκούφο, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό κ.λπ), θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με το φαγητό και το νερό που αναμένεται να καταναλώσουν, μπατόν, φαρμακείο και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο βάσει των προσωπικών τους αναγκών. Οι συμμετέχοντες στην ορειβατική ομάδα επιβάλλεται να φέρουν κραμπόν, πιολέ και γκέτες. Το πρόγραμμα της εκδρομής δύναται να μεταβληθεί κατά την κρίση των αρχηγών αυτής, αναλόγως των συνθηκών.

Αναλυτικά οι διαδρομές στο χάρτη:

Πηγή: www.topoguide.gr

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com