ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης διοργανώνει Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου το χειμώνα- άνοιξη του 2020.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής της σχολής είναι οι εξείς:

21,22,23/2/2020

29/2 & 1,2/3/2020

20,21,22/3/2020 και 

6,7,8/6/2020

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου και τη Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων και να καταθέσουν τη δράση τους στο Σύλλογο.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο έως την Παρασκευή 10/1/2020, στο τηλ. 6944775236 (Αγγελική Κανελλοπούλου). 

Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Προηγούνται μέλη του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης.

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com