ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ

O ΕΟΣ Τρίπολης καλεί τα μέλη του στην ορειβατική εξόρμηση της 26ης Ιανουρίου 2020, με στόχο την κορυφή του όρους Πεντέλεια (Τριανταφυλλιά – 2.109μ.) και τη γειτονική αυτής, Ντουρντουβάνα, στον Φενεό.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να φέρουν τον ρουχισμό και εξοπλισμό που επιτάσσουν οι συνθήκες του χειμερινού βουνού και να γνωρίζουν τη χρήση αυτού. Ενδεικτικά επιβάλλονται:

 • αδιάβροχα ορειβατικά μποτάκια & μάλλινες κάλτσες

 • αδιάβροχο ή υδροφοβικό παντελόνι, γκέτες

 • ισοθερμικό, fleece, αδιάβροχο/αντιανεμικό τζάκετ, βέστα

 • γάντια ζεστά και αδιάβροχα, buff/μπαλακλάβα/σκούφο

 • γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

 • μπατόν, κραμπόν, πιολέ, μποντριέ, καραμπίνερ ασφαλείας, κράνος

 • σακίδιο αδιάβροχο ή εφοδιασμένο με αδιάβροχο κάλυμμα

 • τρόφιμα, φαρμακείο

Η ομάδα θα αναχωρήσει από τη Λίμνη Δόξα στις 8 η ώρα το πρωί, με αρχικό προορισμό και πρώτη ανάπαυλα το Διάσελο του Κυνηγού (1.520μ), για να συνεχίσει την ανοδική πορεία προς την κορυφή της Ντουρντουβάνας και της Πεντέλειας.

Η μετάβαση στη Λίμνη Δόξα θα γίνει με ίδια μέσα. Αναχώρηση από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43, την Κυριακή 26/1/20, στις 6:00 π.μ.. 

Η πορεία μας θα γίνει με σταθερό ορειβατικό ρυθμό, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της εξόρμησης εντός των φυσικών χρονικών ορίων της ημέρας. Ως εκ τούτου απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και εξοικείωση με τις συνθήκες πορείας χειμερινού βουνού.

 • Μήκος πορείας: 14,5 χλμ περίπου

 • Υψομετρική: 1400μ. περίπου

 • Ώρες πορείας: 8 ώρες περίπου

Δηλώσεις συμμετοχής: 6947431302 (Ηλίας Χουντάλας), μέχρι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

H εξόρμηση -είτε ως προς τους συμμετέχοντες είτε ως προς το πρόγραμμά της- δύναται να ματαιωθεί, τροποποιηθεί και να μεταβληθεί κατά την κρίση των συντονιστών αυτής, αναλόγως των επιμέρους συνθηκών.

Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις, όταν υπάρχουν πιο αξιόπιστα μετεωρολογικά στοιχεία.


 

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com