ΕΛΑΤΗ- ΒΥΤΙΝΑ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης καλεί τα μέλη του σε πεζοπορική εξόρμηση την Κυριακή, 17 Απριλίου 2022, στο 4ο τμήμα του Μenalon Trail και τη διαδρομή Ελάτη - Βυτίνα, από Μαύρα Λιθάρια (Ελάτη - Βρύση Μακρινού - Μεθύδριο - Γέφυρα Ζαρζίου - Μαύρα Λιθάρια - Παλαιά Βυτίνα).

Θα καλυφθεί μια απόσταση περίπου 10χλμ και υψομετρική διαφορά περίπου 250μ. Η διάρκεια της πορείας μας υπολογίζεται σε 4 ώρες.
 
Ώρα αναχώρησης από τα γραφεία του Συλλόγου στις 8 το πρωί της Κυριακής. 
 
Η διαδρομή απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και πλήρη, αδιάβροχο πεζοπορικό εξοπλισμό (καθότι ο καιρός ενδέχεται να είναι άστατος). Ιδίως, απαιτείται αδιάβροχο ορειβατικό μποτάκι, για ορισμένα λασπώδη ή/και βρεγμένα τμήματα του μονοπατιού. Το μονοπάτι είναι καλά σηματοδοτημένα, με ήπιες κλίσεις και τεχνητά σκαλοπάτια.

Αναλόγως των καιρικών και ειδικών συνθηκών, η εξόρμηση δύναται να τροποποιηθεί ή να αναβληθεί, κατά τη διακριτική ευχέρεια των συντονιστών.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 6937031237 (Νίκος Μπουρτσουκλής).
 

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com