ΠΑΡΟΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

O ΕΟΣ Τρίπολης καλεί τα μέλη του σε εξόρμηση, την Κυριακή 22 Μαΐου, στο Παρόρι Λακωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί πεζοπορική διαδρομή (Παρόρι - Παναγία Ζαγούνα - Μ. Φανερωμένης - Μεταμόρφωση Σωτήρος - Λαγκαδιώτισσα). Η πορεία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 4 ώρες (μαζί με τα διαλείμματα), με μια υψομετρική διαφορά περί τα 500 μέτρα. 

Αναχώρηση στις 8:00π.μ., την Κυριακή (22/5/22) από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6947431302 (Ηλίας Χουντάλας), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το βράδυ (20/5/22).

Η διαδρομή, το πρόγραμμα, οι προϋποθέσεις συμμετοχής κλπ παραμένουν ανά πάσα στιγμή στη διακριτική ευχέρεια των επικεφαλής της ανάβασης.
Τέλος, πληροφορίες επί της διαδρομής στους παρακάτω συνδέσμους:

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com