ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Διαδρομή: Καταφύγιο-Προφήτης Ηλίας-Καταφύγιο

Ώρες Πορείας: 6

Βαθμός Δυσκολίας: Π2α (900μ./7χλμ. Δραστηριότητα κατάλληλη για ανθρώπους με άριστη φυσική κατάσταση. Συνίσταται κάποια εξοικείωση με το βουνό, αφού το τερέν είναι απότομο και ανηφορικό, με κακοτράχαλη επιφάνεια και φυσικά σκαλοπάτια. Τα μονοπάτια είναι σε μεγάλο βαθμό σηματοδοτημένα, δεν απαιτούν αναρρίχηση και δεν είναι εκτεθειμένα.)

Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής (26/6/22), στις 7:00π.μ., από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (24/6/22), στο τηλ.: 6987251794 (Γιάννης Ντανούσης).

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com