ΤΑΥΓΕΤΟΣ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη του σε ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο, το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει ανάβαση στον Προφήτη Ηλία του Ταϋγέτου (από την κλασική διαδρομή, Καταφύγιο – Προφ. Ηλίας), αργά το απόγευμα του Σαββάτου, με σκοπό τη διανυκτέρευση σε σκηνές, είτε στην κορυφή είτε στις Πόρτες, και ξύπνημα νωρίς το πρωί της Κυριακής, πριν την ανατολή. Ως εκ τούτου, πέρα από τον απαραίτητο εξοπλισμό για μια θερινή ανάβαση απαιτείται και κατασκηνωτικός εξοπλισμός τριών εποχών. Την Κυριακή το πρωί, μετά την κατάβαση, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί κατά τη βούληση της ομάδας και των επικεφαλής.

Βαθμός Δυσκολίας: Π2α+ (900μ./7χλμ/6ω. Δραστηριότητα κατάλληλη για ανθρώπους με άριστη φυσική κατάσταση. Συνιστάται κάποια εξοικείωση με το βουνό, αφού το τερέν είναι απότομο και ανηφορικό, με κακοτράχαλη επιφάνεια και φυσικά σκαλοπάτια. Τα μονοπάτια είναι σε μεγάλο βαθμό σηματοδοτημένα, δεν απαιτούν αναρρίχηση και δεν είναι εκτεθειμένα. Μεταφορά κατασκηνωτικού εξοπλισμού). 

Αναχώρηση: Σάββατο 9 Ιουλίου, 16.00, από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43, Τρίπολη.

Ενδεικτικός εξοπλισμός: Σακίδιο 50-80 lt με αδιάβροχο κάλυμμα, Παντελόνι πεζοπορίας, Μπλουζάκι διαπνέον, Αδιάβροχο jacket, Fleece Jacket, Βέστα, Μαντήλι (buff) με UV προστασία, Καπέλο, Γάντια, Μπατόν, Γυαλιά Ηλίου – αντιηλιακό, Φακός, Φαρμακείο, Αντίσκηνο με αδιαβροχοποίηση, Υπόστρωμα, Υπνόσακος, Σετ μαγειρέματος, εφεδρικά ενδύματα (μπλουζάκια, κάλτσες, ισοθερμικά κ.λπ).

Η εξόρμηση δύναται να τροποποιηθεί, αναβληθεί ή ματαιωθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια των Συντονιστών και του ΕΟΣ Τρίπολης.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές: Νίκος Μπουρτσουκλής (693 703 1237), Ηλίας Χουντάλας (6947 431 302).

 

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com