ΧΕΛΜΟΣ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης καλεί τα μέλη του-αποφοίτους σχολών ορειβασίας της ΕΟΟΑ, σε χειμερινή ανάβαση στον Φενεό: Λίμνη Δόξα - Διάσελο Κυνηγού - Καράβι - Νησί [Π3 (1200μ./15χλμ/9ώ.)], την Κυριακή 19.02.2023.

Αναχώρηση: με ίδια μέσα και συνάντηση στη Λίμνη Δόξα ως τις 07.45 το πρωί.

Ενδεικτικός εξοπλισμός: Σακίδιο 30-50 λίτρων, Μπότες χειμερινού βουνού, Παντελόνι αδιάβροχο/υδροφοβικό, Γκέτες, Κραμπόν, Πιολέ, Μπατόν, Γάντια αδιάβροχα, Σκούφος, Μπαλακλάβα, Αδιάβροχο jacket, Fleece Jacket, Βέστα, Μαντήλι (buff), Γυαλιά Ηλίου, Φακός, Φαρμακείο, εφεδρικά ενδύματα (μπλουζάκια, κάλτσες, ισοθερμικά κ.λπ.).

Η εξόρμηση δύναται να τροποποιηθεί, αναβληθεί ή ματαιωθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια των Συντονιστών και του ΕΟΣ Τρίπολης.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 17 Φλεβάρη: Ηλίας Χουντάλας (6947 431 302).

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com