ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΣΓΟΥ

Ο ορειβατικός σύλλογος Τρίπολης (ΕΟΣ Τρίπολης) διοργανώνει την Κυριακή 5-3-2023 περιπατητική εκδρομή στη θεαματική κορυφογραμμή της βόρειας πλευράς της Καπνίστρας, δηλαδή από το χωριό Λουκά μέχρι τον Ι.Ν.Αναλήψεως του Ζευγολατιού.

Το νέο αυτό μονοπάτι, εμπνευσμένο και σηματοδοτημένο από τον Τάσο Κεχαγιά, θα έχει την ονομασία «Το μονοπάτι του Πελασγού».

Ο βαθμός δυσκολίας του χαρακτηρίζεται εύκολος, κατηγορίας Α, με λίγες υψομετρικές εναλλαγές, με απαράμιλλη θέα και χρονική διάρκεια περίπου 4,5 ώρες.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: Τάσος Κεχαγιάς 6974-819739 και  Γιάννης Βασιλείου 6977-926155.

Αναχώρηση στις 8:30 π.μ. το πρωί της Κυριακής από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43 στην Τρίπολη.

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com