ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου ο ΕΟΣ Τρίπολης ανεβαίνει στην επιβλητική κορυφή του Αρτεμησίου.

Η ανάβαση θα γίνει από την πλευρά της Νεστάνης και θα είναι κυκλική, περνώντας και από τα περίφημα κτένια του Αρτεμισίου.

Ώρες πορείας: 4

Βαθμός Δυσκολίας: Π3 (σε κάποια σημεία χρειάζεται εύκολο scrambling)

Υψομετρική διαφορά: 450μ

Αναχώρηση στις 8:00 από τα γραφεία του συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα: 6977-926155 Βασιλείου Γιάννης, 6945-356930 Κανελλόπουλος Αργύρης

 

Πληροφορίες για τη διαδρομή, μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Επεξήγηση βαθμού δυσκολίας Π3:
Τεχνική Πεζοπορεία
Δραστηριότητα κατάλληλη για έμπειρους πεζοπόρους, με άριστη φυσική κατάσταση, σίγουρο βήμα και γνώσεις προσανατολισμού, εκτίμησης τερέν. Η κίνηση γίνεται σε ημι-ορεινό και ορεινό περιβάλλον, πολύ συχνά εκτός μονοπατού, σε κόψεις, σάρες, πλάκες και λούκια. Το τερέν είναι απότομο και κακοτράχαλο, κατά τόπους εκτεθειμένο, με λίγα ανσφάλιστα στενά περάσματα σε βράχο/γρασίδι/σάρα και αντικειμενικό κίνδυνο σοβαρής πτώσης. Ενίοτε απαιτείται χρήση χεριών για στήριξη, λόγω κλίσης, ή/και προώθηση σε ημι-αναρριχητικά περάσματα μέχρι UIAA I (εύκολο scrambling).  Οι δοαδρομές ποικίλουν σε υψομετρική ανάβαση και διάρκεια. 

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com