ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΡΦΗ

Η ετήσια Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Δίρφη της Εύβοιας το τριήμερο 19-20-21 Ιουλίου 2024, με οργανωτή σύλλογο τον Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης συμμετέχει και φέτος στο ετήσιο αντάμωμα όλων των ορειβατικών και φυσιολατρικών συλλόγων της χώρας.

Η έναρξη των εκδηλώσεων είναι στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην αυλή του καταφυγίου της Δίρφης,

με τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συλλόγων και θα ακολουθήσει φαγητό και ζωντανή μουσική.

Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές γύρω από το καταφύγιο "Μιχάλης Νικολάου" σε υψόμετρο 1.100 μέτρα.

Η διαδρομή που θα περπατήσουμε την Κυριακή έχει μήκος 15,1 χλμ και διάρκεια περίπου 5 ώρες, με εκκίνηση στο καταφύγιο και κατάληξη στο χωριό Στρόπωνες.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο πανέμορφο νησί της Εύβοιας με τα δάση, τα φαράγγια και τις ατελείωτες παραλίες, το οποίο όμως έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις φυσικές καταστροφές –που συνήθως δεν είναι και τόσο "φυσικές"– και από την επέλαση των αιολικών και λοιπών βιομηχανικών πάρκων που έχουν αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον. Η φετινή Π.Ο.Σ. είναι και μία μορφή διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτή τη καταστροφή, με σκοπό την ενημέρωση και αφύπνιση του κόσμου.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 17 Ιουλίου στα τηλέφωνα: 6944-775236 (Αγγελική Κανελλοπούλου) & 6977-926155 (Γιάννης Βασιλείου).

http://www.eostripolis.gr/

Περισσότερες πληροφορίες για την 82η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα της ΕΟΟΑ και του ΕΟΣ Χαλκίδας:

http://www.eooa.gr/

http://www.eoschalkidas.gr/ 

 

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com