Ο Ε. Ο. Σ. Τρίπολης, σας προσκαλεί να συμμετάσχουμε και να περπατήσουμε μαζί στην 76η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση, που διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου και η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και η οποία θα γίνει στη Ντουρντουβάνα (Πεντελεια Όρος) και στη Λίμνη Δόξα στις 16-17 Ιουλιου 2016.
Αναχώρηση το απόγευμα του Σαββάτου (16/7) και ώρα 4.00 μ.μ. από τα εντευκτήρια του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του συλλόγου (Λαγοπάτη 43), Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00 μ.μ με 9.00 μ.μ., στα τηλέφωνα 2710-232243 & 6937031237, στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.eostripolis.gr καθώς και στη σελίδα του συλλόγου στο fb ΕΟΣ Τρίπολης.ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 76ης Π.Ο.Σ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
11:30 π.μ. : Ώρα εκκίνησης διαδρομών με αφετηρία και τερματισμό τη Λίμνη Δόξα.
Πεζοπορικές διαδρομές :
Α: Μονή Αγίου Γεωργίου – Γκιώνα – Τουρκόβρυση – Άγιοι Πάντες – Τουρκόβρυση – Λίμνη Δόξα (ώρες πορείας: 5 και ΥΔ: 400μ ).
Β: Μονή Αγίου Γεωργίου – Γκιώνα – Τουρκόβρυση – Λίμνη Δόξα (ώρες πορείας: 3:45 και ΥΔ: 400μ).
4:00 μ.μ. : (Επίσημη) ώρα έναρξης προσέλευσης στο χώρο κατασκήνωσης της 76ης Π.Ο.Σ. στη Λίμνη Δόξα και εγγραφή των σωματείων στη γραμματεία.
7:00 μ.μ. : Προσφορά βραδινού φαγητού.
9:00 μ.μ.: Σύντομο καλωσόρισμα από τους διοργανωτές και τις τοπικές αρχές.
Παρουσίαση της ιστορίας και των μύθων της περιοχής. Αφήγηση παραμυθιού.
Ουρανογραφία και παρατήρηση από τηλεσκόπια από την Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου. (Καιρού επιτρέποντος)
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
5:30 – 7:00 π.μ.: Πρωινό με ζεστό τσάι του βουνού.7:00 π.μ.: Έναρξη πορείας ξεκινώντας από το χώρο της κατασκήνωσης
11:00 π. μ.: Συγκέντρωση στο Διάσελο του Κυνηγού (1.540μ), σε μονοπάτι σκιερό μέσα σε δάσος ελάτης και μαύρης πεύκης (Ώρες πορείας: 2:00 και ΥΔ: 630μ). Χαιρετισμοί, επίδοση αναμνηστικών και τελετή λήξης της 76ης Π.Ο.Σ.
Για όσους επιθυμούν ανάβαση στην κορυφή της Ντουρντουβάνας Τριανταφυλλιά (2.109μ) ξεκινώντας από το Διάσελο του Κυνηγού η ανάβαση διαρκεί 1 ώρα και 30’.
Υπάρχει η δυνατότητα ανάβασης και στη 2η κορυφή, τη Ντουρντουβάνα (2.083μ) λόγω της μικρής απόστασής της από το διάσελο της Ντουρντουβάνας (2.000μ) που μπορεί να γίνει σε 30᾿ και θα σας ανταμείψει με την υπέροχη θέα της καρδιόσχημης Λίμνης Δόξα από ψηλά.
Εναλλακτικές Προτάσεις για την ημέρα του Σαββάτου στις 11:30 π.μ. :
• Ποδηλατικές διαδρομές:
Α: Λίμνη Δόξα – Συβίστα – Ζαρούχλα – Λίμνη Δόξα (4-5 ώρες, 40 χλμ).
Β: Λίμνη Δόξα – Συβίστα – Λίμνη Δόξα (2 ώρες, 15 χλμ).
• Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Φενεού.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Καλό είναι οι φίλοι ορειβάτες να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους σκεύη φαγητού (πιάτο, κουτάλι, ποτήρι) έτσι ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η άσκοπη χρήση πλαστικών σκευών για το σερβίρισμα του γεύματος και των ροφημάτων που επιβαρύνει το περιβάλλον.Η στάθμευση των αυτοκινήτων θα γίνεται σε καθορισμένους χώρους.