Καταφυγιο Μαιναλου "Πανος Αλεξοπουλος"

Καταφύγιο Μαινάλου

 

Το ορειβατικό Καταφύγιο του Μαινάλου "Πάνος Αλεξόπουλος" βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου, στο οροπέδιο της Οστρακίνας, σε υψόμετρο 1600 μ. κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου, τον προφήτη Ηλία (1981 μ.). Πήρε το όνομά του από τον τότε πρόεδρο του συλλόγου Π. Αλεξόπουλο κατά την θητεία του οποίου και κατασκευάστηκε. Τα έργα οικοδόμησής του άρχισαν το καλοκάιρι του '64 ενώ τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης το 1969.

Η προσέγγιση στην περιοχή του καταφυγίου μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι από το χωριό Άνω Καρδαρά και ο δεύτερος από τη Βυτίνα. Αυτοί οι δύο επαρχιακοί δρόμοι είναι εκπληκτικής ομορφιάς, καθώς διασχίζουν κατάφυτες με έλατα πλαγιές και καταλήγουν στο οροπέδιο της Οστρακίνας, το οποίο μπορεί να γίνει αφετηρία ή τερματισμός ποικίλων πεζοπορικών ή ποδηλατικών διαδρομών. Το καταφύγιο είναι ένας κοντινος προορισμός για όλη την Πελοπόννησο αλλά και την Αττική καθώς απέχει 30 χλμ. από την Τρίπολη και 162 χλμ. από την Άθήνα.

Χώροι και φιλοξενία καταφυγίου

  • Η πρόσβαση στο χώρο του καταφυγίου είναι εύκολη με αυτοκίνητο, καθώς καταλήγει σε άνετο και διαμορφωμένο πάρκινγκ.
  • Το καταφύγιο φιλοξενεί άνετα 35 άτομα, ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 50 άτομα, κάτω από προϋποθέσεις. Επιπλέον, διαθέτει και χώρο για τοποθέτηση σκηνών.
  • Διαθέτει 3 δωμάτια οκτάκλινα, 1 εξάκλινο και 1 τετράκλινο. Κάθε δωμάτιο διαθέτει σεντόνια, μαξιλαροθήκες και κουβέτρες.
  • Διαθέτει ευρύχωρο σαλόνι και τραπεζαρία με μεγάλο τζάκι.
  • Υπάρχει οργανωμένη κουζίνα και οι διανυκτερεύοντες μπορούν να μαγειρέψουν το φαγητό της αρεσκείας τους.
  • Οι τουαλέτες και το ντους βρίσκονται εντός του κτηρίου.
  • Το καταφύγιο έχει ρεύμα, κεντρική θέρανση και ζεστό νερό.
  • Η επικοινωνία στο οροπέδιο Οστρακίνας είναι εφικτή από όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
  • Παρέχεται η δυνατότητα φιλοξενίας καθημερινές, καθώς και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινης περιόδου, κατόπιν πάντα συνενοήσεως.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο  6972221361  (Γιαννούκος Άρης) πρωινές ή βραδυνές ώρες ή να στείλετε μήνυμα στο παραπάνω τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

 

 

Συχνες ερωτησεις καταφυγιου

Το καταφύγιο ανοίγει κατόπιν συνεννόησης με τον έφορο καταφυγίου και για ελάχιστο αριθμό 10 επισκεπτών.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον έφορο καταφγίου στο τηλέφωνο 6974125248.

Ναι, εφόσον είναι ήδη ανοιχτό και υπάρχει ο αντίστοιχος χώρος.

Το καταφύγιο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 35 άτομα (μπορούν να φτάσουν και τα 50 κάτω από προϋποθέσεις), ενώ διαθέτει και χώρο για τοποθέτηση σκηνών. Αναλυτικότερα, διαθέτει 3 δωμάτια οκτάκλινα, 1 εξάκλινο, 1 τετράκλινο και επίσης ευρύχωρο σαλόνι και τραπεζαρία με μεγάλο τζάκι. Ακόμα υπάρχει οργανωμένη κουζίνα και οι διανυκτερεύοντες μπορούν να μαγειρέψουν το φαγητό της αρεσκείας τους.

Με έδρα το καταφύγιο, μπορείτε να ανεβείτε την Οστρακίνα και να περιηγηθείτε στα άλλα μονοπάτια του Μαινάλου, πεζοί ή με ποδήλατο. Επίσης, κατά την περίοδο λειτουργείας του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου, μπορείτε να απολαύσετε την χιονοδρομία στις όμορφες και δίπλα από τα έλατα πίστες του χιονοδρομικού.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com