Χιονοδρομικο Κεντρο Μαιναλου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου έχει μπει σε μία νέα περίοδο λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει καλύτερες συνθήκες προπόνησης για τις αθλητικές μας ομάδες, αλλά και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, για να κάνουν σκι στις όμορφες πίστες του και να χαρούν τις ομορφιές του Μαινάλου και της Αρκαδίας γενικότερα.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, γνωρίζοντας καλά τη σημασία του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου για την ευρύτερη περιοχή, έχει μεριμνήσει για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του και το ίδιο θα συνεχίσει και στο μέλλον.

 

συχνες ερωτησεις χιονοδρομιας

Χιονοδρομία είναι το ατομικό άθλημα κατάβασης χιονισμένων πλαγιών με χιονοπέδιλα. Οταν τα χιονοπέδιλα αντικατασταθούν από σανίδα, ονομάζεται snowboard.

Η χιονοδρομία χωρίζεται σε δύο βασικά είδη. Το αλπικό σκι και το Nordic σκι. Τα αγωνίσματα του αλπικού σκι είναι το σλάλομ, το άλμα, το cross-country skiing και το δίαθλο.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι τα χιονοπέδιλα, η ειδική στολή, οι μπότες, η μάσκα και τα γάντια.

Υπάρχουν σύνολο εφτά πίστες οι οποίες καλύπτουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, από πίστες για αρχαρίους και παιδιά μέχρι απαιτητικές πίστες για έμπειρους χιονοδρόμους.

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Διαθέτει μικρές πίστες ήπιας κλίσης όπου μπορούν να τις κατέβουν με έλκυθρο, παιδιά κάθε ηλικίας.

Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα εκμάθησης χιονοδρομίας από έμπειρους προπονητές. Στους αθλητές του συλλόγου παρέχεται ο εξοπλισμός για τις ανάγκες της προπόνησης. Ακόμα οι αθλητές μπορούν, μεσω του συλλόγου, να συμμετάσχουν σε αγώνες χιονοδρομίας.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com