Ίναχος
Cayoning στο μαγικό φαράγγι του Ινάχου
Ορειβατικό Καταφύγιο Μαινάλου
Το καταφύγιο "Πάνος Αλεξόπουλος" στο οροπέδιο της Οστρακίνας
Αναρρίχηση στη Νεστάνη
Το αναρριχητικό πεδίο της Βουλωμένης
Πίστες Αναρρίχησης
Οι τεχνητές πίστες αναρρίχησης του συλλόγου

 

Η πρώτη προσπάθεια αναρρίχησης στην Τρίπολη έγινε το 1965-1966 στα βράχια της Ανάληψης. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, θρήλος της ελληνικής αναρρίχησης, είχε έρθει στα μέρη μας για να γνωστοποιήσει την αναρρίχηση στους ορειβάτες της εποχής.

Από τότε ακολούθησε μια μεγάλη παύση, έως το 1997, που ο Δημήτρης Τιτόπουλος και ο Paul Bailey, στα πλαίσια αναρριχητικού διημέρου που είχε διοργανώσει ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, άνοιξαν τις 4 πρώτες διαδρομές, δυσκολίας IV και αναπτύγματος 20m, στην περιοχή της Νεστάνης.

Οι διαδρομές αυτές χρειάζονται 10-12 σετάκια και σχοινί 60m. O προσανατολισμός του πεδίου είναι ανατολικός και τα βράχια σκιάζονται από τις 2 το μεσημέρι και μετά.

  • Πεδίο Βουλωμένη

Το Σεπτέμβριο του 2000, ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης χρηματοδότησε την οργάνωση του πεδίου Βουλωμένη, στα πλαίσια της σχολής αναρρίχησης αρχαρίων που διοργάνωσε εκείνη την εποχή. Το πεδίο ανοίχτηκε από το Νίκο Χατζή και διαθέτει 13 διαδρομές από V- έως VII με ανάπτυγμα από 20-25m.

Όλες οι διαδρομές είναι ασφαλισμένες με ανοξείδωτα βύσματα (πλην 2 που είναι παραδοσιακού χαρακτήρα) και διαθέτουν οργανωμένα ρελέ. Για να τις σκαρφαλώσετε χρειάζεστε 12-14 σετάκια και σχοινί 60m. O προσανατολισμός του πεδίου είναι δυτικός και τα βράχια βρίσκονται στη σκιά περίπου μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Ιδανική εποχή για να το επισκεφθείτε είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά επίσης μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε αυτό τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, επιλέγοντας τις δροσερές και τις ζεστές ώρες της μέρας αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο εδώ.

  • Boulder Area Νεστάνη

Ο αναρριχητής και αθλητής του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Γιάννης Κολόκας, ανακάλυψε το πεδίο το 2002 και από τότε έχει ανοίξει περίπου 100 προβλήματα σε ασβεστολιθικό πέτρωμα, κλιμακωτής δυσκολίας. Το πεδίο έχει τη δυνατότητα να ανοιχτούν πολλά περισσότερα προβλήματα.

Το πεδίο εχει νότιο προσανατολισμό και προσφέρεται για αναρρίχηση όλες τις εποχές του έτους, διαλέγοντας τις ζεστές ή δροσερές ώρες της μέρας ανάλογα με την εποχή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο εδώ.

  • Boulder Area Καταβόθρα

Πρόκειται για ένα μικρό πεδίο στη Νεστάνη, που διαθέτει συνολικά 14 προβλήματα σε ασβεστολιθικό πέτρωμα. Τα προβλήματα ανοίχτηκαν από το Γιάννη Κολόκα το καλοκαίρι του 2015.

Το πεδίο είναι χωσρισμένο σε 2 τομείς. Ο τομέας Α βρίσκεται στην αριστερή όχθη της καταβόθρας και έχει βορειοδυτικό προσανατολισμό, ενώ ο τομέας Β βρίσκεται στη δεξιά όχθη και έχει ανατολικό προσανατολισμό. Ιδανική εποχή για να το επισκεφθείτε είναι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο εδώ.

  • Πεδίο Αγία Μαρίνα

Πρόκειται για ένα μικρό πεδίο που βρίσκεται στην αυλή της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας Στενού. Διαθέτει 34 προβλήματα και 3 διαδρομές αθλητικού χαρακτήρα σε ασβεστολιθικό πέτρωμα. Το άνοιγμα των προβλημάτων και των διαδρομών έγιναν από το Γιάννη Κολόκα από το 2006 και έπειτα.

Το πεδίο αποτελείται από 9 blocks και έναν περιμετρικό τοίχο. Έχει νοτιοδυτικό προσανατολισμό και ιδανική εποχή για να το επισκεφθείτε είναι από το φθινόπωρο έως και την άνοιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο εδώ.

  • Τεχνητές Πίστες Αναρρίχησης

Το 2009 φτιάχτηκαν οι πρώτες τεχνητές πίστες αναρρίχησης στα εντευκτήρια του συλλόγου. Ήταν ένας κάθετος τοίχος ύψους 5 μέτρων. Δύο χρόνια αργότερα προστέθηκαν δύο αρνητικοί τοίχοι, ένας 20 μοιρών και ένας 30, ενώ το 2013 φτιάχτηκε ένας 45 μοιρών και μία στέγη.

Το καλοκαίρι του 2016 έγινε η τελευταία ανακάινιση στις πίστες, οι οποίες πλέον έχουν ένα ανάπτυγμα 75 τετραγωνικών μέτρων, με πάνω από 500 πιασίματα και πατήματα, και με εναλλαγή κλίσεων που ικανοποιούν μέχρι και τον πιο έμπειρο αναρριχητή.

ανακοινωσεις

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com