ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ FIS Π1Κ1 Π2Κ2 @ ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 21-22.3.24

Με τον Αγώνα Κυπέλλου FIS Π1Κ1 Π2Κ2 στις 21-22/3/2024 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων. Σε μια χρονιά με προκλήσεις ο τελευταίος αγώνας αυτής της κατηγορίας ήταν άλλη μια γιορτή για τη χιονοδρομία. Ο ΕΟΣ Τρίπολης συμμετείχε με τον αθλητή μας Τζαχρίστα Δημήτρη στην κατηγορία U14 ο οποίος κατέλαβε την 25ο και  την 35η θέση στα αγωνίσματα της Τεχνικής και της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης αντίστοιχα.  Θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη αλλά και σε όλους τους αθλητές μας που συμμετείχαν στο φετινό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας όπως επίσης σε προπονητές και γονείς.

 

Συγχαρητήρια επίσης στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων,  στον διοργανωτή σύλλογο ΕΧΟΣ Λιβαδειάς - Snowport καθώς και στα στελέχη του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού για την άψογη διεξαγωγή του αγώνα.

 

 

 

#eostripolis, #alpineskiing, #FIS, #ski

 

συχνες ερωτησεις χιονοδρομιας

Χιονοδρομία είναι το ατομικό άθλημα κατάβασης χιονισμένων πλαγιών με χιονοπέδιλα. Οταν τα χιονοπέδιλα αντικατασταθούν από σανίδα, ονομάζεται snowboard.

Η χιονοδρομία χωρίζεται σε δύο βασικά είδη. Το αλπικό σκι και το Nordic σκι. Τα αγωνίσματα του αλπικού σκι είναι το σλάλομ, το άλμα, το cross-country skiing και το δίαθλο.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι τα χιονοπέδιλα, η ειδική στολή, οι μπότες, η μάσκα και τα γάντια.

Υπάρχουν σύνολο εφτά πίστες οι οποίες καλύπτουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, από πίστες για αρχαρίους και παιδιά μέχρι απαιτητικές πίστες για έμπειρους χιονοδρόμους.

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Διαθέτει μικρές πίστες ήπιας κλίσης όπου μπορούν να τις κατέβουν με έλκυθρο, παιδιά κάθε ηλικίας.

Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα εκμάθησης χιονοδρομίας από έμπειρους προπονητές. Στους αθλητές του συλλόγου παρέχεται ο εξοπλισμός για τις ανάγκες της προπόνησης. Ακόμα οι αθλητές μπορούν, μεσω του συλλόγου, να συμμετάσχουν σε αγώνες χιονοδρομίας.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com