ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η ομάδα χιονοδρομίας του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης συμμετέχει στον 1ο Περιφερειακό Αγώνα Νότιας Περιφέρειας ΠΑΜΠ-ΠΑΓΚ (Παμπαίδων-Παγκορασίδων), που διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το Σαββατοκύριακο, 10-11/02/2018.

Οι αθλητές μας θα αγωνιστούν στα αγωνίσματα γιγαντιαία τεχνική κατάβαση και combi. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018

συχνες ερωτησεις χιονοδρομιας

Χιονοδρομία είναι το ατομικό άθλημα κατάβασης χιονισμένων πλαγιών με χιονοπέδιλα. Οταν τα χιονοπέδιλα αντικατασταθούν από σανίδα, ονομάζεται snowboard.

Η χιονοδρομία χωρίζεται σε δύο βασικά είδη. Το αλπικό σκι και το Nordic σκι. Τα αγωνίσματα του αλπικού σκι είναι το σλάλομ, το άλμα, το cross-country skiing και το δίαθλο.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι τα χιονοπέδιλα, η ειδική στολή, οι μπότες, η μάσκα και τα γάντια.

Υπάρχουν σύνολο εφτά πίστες οι οποίες καλύπτουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, από πίστες για αρχαρίους και παιδιά μέχρι απαιτητικές πίστες για έμπειρους χιονοδρόμους.

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Διαθέτει μικρές πίστες ήπιας κλίσης όπου μπορούν να τις κατέβουν με έλκυθρο, παιδιά κάθε ηλικίας.

Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα εκμάθησης χιονοδρομίας από έμπειρους προπονητές. Στους αθλητές του συλλόγου παρέχεται ο εξοπλισμός για τις ανάγκες της προπόνησης. Ακόμα οι αθλητές μπορούν, μεσω του συλλόγου, να συμμετάσχουν σε αγώνες χιονοδρομίας.

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com