Πρωτος Περιφερειακος Αγωνας ΠΑΜΠ ΠΑΓΚ «Κυπελλο Λαζαρος Καρατζας» στο ΧΚ Πηλιου

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουάριου 2024 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου διοργανώθηκε ο πρώτος Περιφερειακός Αγώνας Παμπαίδων Παγκορασίδων (έτη γέννησης 2012-2013) «ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ» στα αγωνίσματα της Τεχνικής Κατάβασης (Slalom) και της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης (Giant Slalom). Ο ΕΟΣ Τρίπολης έδωσε το παρόν στη Νότια Περιφέρεια με τη συμμετοχή ενός αθλητή. Ο αθλητής μας Φίλιππος Τζαχρίστας, στην πρώτη του παρουσία σε αγώνα, σημείωσε αξιόλογη επίδοση καταλαμβάνοντας την 11η θέση στο Slalom (4ος στην ηλικία του) και την 14η στο Giant Slalom (5ος στην ηλικία του). Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον ίδιο αλλά και όλους τους μικρούς αθλητές από όλη την επικράτεια που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.
Θερμά συγχαρητήρια επίσης στον διοργανωτή σύλλογο ΕΟΣ Βόλου, την Ε.Ο.Χ.Α. καθώς και τους λοιπούς συντελεστές για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία.

 

συχνες ερωτησεις χιονοδρομιας

Χιονοδρομία είναι το ατομικό άθλημα κατάβασης χιονισμένων πλαγιών με χιονοπέδιλα. Οταν τα χιονοπέδιλα αντικατασταθούν από σανίδα, ονομάζεται snowboard.

Η χιονοδρομία χωρίζεται σε δύο βασικά είδη. Το αλπικό σκι και το Nordic σκι. Τα αγωνίσματα του αλπικού σκι είναι το σλάλομ, το άλμα, το cross-country skiing και το δίαθλο.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι τα χιονοπέδιλα, η ειδική στολή, οι μπότες, η μάσκα και τα γάντια.

Υπάρχουν σύνολο εφτά πίστες οι οποίες καλύπτουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, από πίστες για αρχαρίους και παιδιά μέχρι απαιτητικές πίστες για έμπειρους χιονοδρόμους.

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Διαθέτει μικρές πίστες ήπιας κλίσης όπου μπορούν να τις κατέβουν με έλκυθρο, παιδιά κάθε ηλικίας.

Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα εκμάθησης χιονοδρομίας από έμπειρους προπονητές. Στους αθλητές του συλλόγου παρέχεται ο εξοπλισμός για τις ανάγκες της προπόνησης. Ακόμα οι αθλητές μπορούν, μεσω του συλλόγου, να συμμετάσχουν σε αγώνες χιονοδρομίας.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com