σηματοδοτηση μονοπατιου

Την Πέμπτη 8-9-2016, ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης πραγματοποίησε τη σηματοδότηση του πρώτου πεζοπορικού - περιπατητικού μονοπατιού στο Άλσος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Ευχαριστούμε τα μέλη και του φίλους του συλλόγου που βοήθησαν στον καθαρισμό και τη σηματοδότηση της διαδρομής.

Επίσης, δηλώνουμε οτι είμαστε πάντα δίπλα στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και οτι σύντομα θα πραγματοποιήσουμε και νέο καθαρισμό του Άλσους, για να απομακρύνουμε τα καινούρια απορρίματα που δυστυχών φρόντισαν να αφήσουν οι "επισκέπτες" του Άλσους μετά τον καθαρισμό που είχαμε πραγματοποιήσει στις 15-6-2016.

Το Άλσος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου είναι ένας θησαυρός για την Τρίπολη και όλοι μαζί οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το αναδείξουμε!

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com