Σεμιναριο Αρχηγων Αναβασεων σωματειων Πελοποννησου 2017

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν ενήλικα μέλη σωματείων, υπό τις προϋποθέσεις* του ισχύοντος εκπαιδευτικού κανονισμού.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια  δυο Σαββατοκύριακα, θα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση στο πεδίο. Θα πραγματοποιηθεί σε βουνά της Πελοποννήσου (Ερύμανθος και Μαίναλο). Θα στελεχωθεί από έμπειρους εκπαιδευτές ορειβασίας Ε.Ο.Ο.Α.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό, καθώς και για τις μετακινήσεις. Η διαμονή θα είναι σε καταφύγιο ή ξενώνα.

Όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν άμεσα στο τηλ 6984630081, για να συγκεντρώσουμε έγκαιρα τις αιτήσεις συμμετοχής και να τις στείλουμε το αργότερο μέχρι τις 15/01/2017 στον  ΣΕΟ Πάτρας-Ωλενός. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύονται από μια φωτογραφία διαβατηρίου, φωτοτυπίες αστυνομικής ταυτότητας, δελτίο μέλους σωματείου και προαπαιτούμενων διπλωμάτων Ε.Ο.Ο.Α, βεβαίωση υγείας από παθολόγο ή καρδιολόγο ή γενικό ιατρό.

Η σχολή έχει την έγκριση της Ε.Ο.Ο.Α.

 

* Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι απόφοιτοι Σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων και διαθέτουν πιστοποιημένη ορειβατική δράση τουλάχιστον δύο (2) ετών στα ελληνικά βουνά καθώς και όσοι δεν είναι απόφοιτοι Σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων, αλλά διαθέτουν πιστοποιημένη ορειβατική δράση τουλάχιστον πέντε (5) ετών στα ελληνικά βουνά.

 

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com