ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης σας προσκαλεί να περάσουμε μαζί μία εβδομάδα καλοκαιρινών διακοπών.

Από τις 2 εώς τις 9 Ιουλίου 2017, διοργανώνουμε πολυήμερη εξόρμηση στο νησί της Κεφαλονιάς, γεμάτη πεζοπορίες, μπάνια και πολλές άλλες δραστηριότητες.

 

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της εκδρομής:

   ΚΥΡΙΑΚΗ  02-07-2017

Αναχώρηση  στις 8.00 π.μ.  από τα εντευκτήρια του συλλόγου μας (Λαγοπάτη 43).

Άφιξη στην Κυλλήνη στις 10:30 π.μ. με 11:00 π.μ. Ακολουθεί ελεύθερο πρόγραμμα μέχρι τις 12:00 π.μ., όπου θα αναχωρήσει το καράβι για την Κεφαλονιά.

Στις 13:30 π.μ. φτάνουμε στο νησί, στο χωριό «Πόρος». Με το λεωφορείο πάμε στο κάμπινγκ στο χωριό «Σάμη» στη θέση «Καραβόμυλος».

Επίσκεψη στην παραλία για μπάνιο και το βράδυ βόλτα στο χωριό «Σάμη».

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  03-07-2017

Αναχώρηση το πρωί από το κάμπινγκ και ανάβαση στον Αίνο!

Διαδρομή: ΠΥΡΓΙ - ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΩΡΟΣ (Ώρες Πορείας 4) - Βαθμός δυσκολίας Α’

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές ξεκινά από το χωριό Πυργί και καταλήγει στον Μεγάλο Σωρό, την κορυφή του Αίνου. Καταπράσινη, με καταπληκτική θέα και αρκετά εύκολη ακόμα και για αρχάριους. Θα δείτε το φημισμένο μαύρο έλατο της Κεφαλονιάς (abies cephalonica), που στην πραγματικότητα είναι πολύ σκούρο πράσινο. Η ποικιλία αυτού του ελάτου εμφανίζεται αμιγής μόνο στην Κεφαλονιά εξαιτίας της γεωγραφικής της απομόνωσης και γι' αυτό ο Αίνος αποτελεί Εθνικό Δρυμό από το 1962.

Επίσκεψη στη Μονή του αγίου Γερασίμου και στο οινοποιείο παραγωγής του γνωστού κρασιού «Ρομπόλα».

Επίσκεψη το απόγευμα στην παραλία «Αντίσαμος» για μπάνιο και το βράδυ βόλτα στο χωριό.

 

ΤΡΙΤΗ   04-07-2017

Επίσκεψη το πρωί στην παραλία «Μύρτος» για μπάνιο και στη συνέχεια βόλτα και μπάνιο στο χωριό «Άσσος» (Φρούριο Άσσου) και κατόπιν επίσκεψη στο γραφικό «Φισκάρδο». Στη συνέχεια επίσκεψη στην «Αγία Ευφημία» και επιστροφή.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ   05-07-2017

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΧΑΛΙΩΤΑΤΑ (6½ ώρες) - Βαθμός δυσκολίας Β+

Το μονοπάτι ξεκινά βραχώδες και χωρίς βλάστηση και όσο πηγαίνετε προς το χωριό (Χαλιωτάτα) τόσο πρασινίζει. Η διαδρομή καταλήγει στον τελικό της προορισμό μέσα από ένα πανέμορφο μικρό φαράγγι.

Από το Μονοδένδρι, στην μέση περίπου της Κεφαλονιάς, ως τα Χαλιωτάτα της Σάμης, περνώντας και από το αιολικό πάρκο της δυτικής Κεφαλονιάς, στην κορυφή του βουνού Ευμορφία. Άγονο τοπίο στην αρχή, που καταλήγει όμως σε πανέμορφα καταπράσινα δάση και θέα σε ολόκληρο το νησί! Ένα φαράγγι με πανύψηλα δέντρα βρίσκεται στο τέλους της διαδρομής, που είναι συνολικού μήκους 17 χλμ.

Στα Χαλιωτάτα βρίσκεται το Σπήλαιο της Δρογκαράτης, που θα πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε. Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα σπήλαια του ελληνικού χώρου, με μεγάλων διαστάσεων κεντρική αίθουσα, η οποία διαθέτει σπουδαία ακουστική. Για το λόγο αυτό στη Δρογκαράτη γίνονται ακόμα και μουσικές συναυλίες – σε μία εκ των οποίων έχει τραγουδήσει η Κεφαλονίτισσα Μαρία Φαραντούρη.

Εναλλακτική  δραστηριότητα για τους υπόλοιπους μπάνιο στον «Καραβόμυλο».

Το βράδυ πάμε για φαγητό στο ορεινό χωριό «Πουλάτα».

 

ΠΕΜΠΤΗ  06-07-2017

Αναχώρηση το πρωί από το κάμπινγκ για το Σπήλαιο Μελισσάνης και στη συνέχεια πάμε για τον Πόρο και πορεία στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΡΑΔΟΥΣ (2½ ώρες) - βαθμός δυσκολίας Α

Στο νότιο κομμάτι του νησιού, όπου ανήκει και ο Πόρος, βρίσκεται το φαράγγι της Γραδούς. Μπορεί το ευρύτερο φυσικό τοπίο της περιοχής να

καταστράφηκε στις πυρκαγιές του 2007, ευτυχώς όμως το φαράγγι, που κρατάει νερό μέχρι το τέλος Αυγούστου, και η υπέροχη φύση του έμειναν ανέπαφα.

Εναλλακτική  δραστηριότητα για τους υπόλοιπους επίσκεψη στην παραλία «Σκάλα» για μπάνιο.

Στη συνέχεια επίσκεψη στην παραλία «Μακρύς Γιαλός» για μπάνιο. (Να προλάβουμε το ηλιοβασίλεμα!!!).

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  07-07-2017

Επίσκεψη στην παραλία «Πετανοί» για μπάνιο, στη Μονή Κηπουραίων, μετά πάμε στο Φάρο «Γέρο Γόμπος» και στην παραλία «Ξι» (ή στη «Μέγας Λάκκος») για μπάνιο. Ακολούθως επίσκεψη στο χωριό «Ληξούρι» και στη συνέχεια βόλτα στο «Αργοστόλι».

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  08-07-2017

Επίσκεψη στην Ιθάκη. Αναχώρηση  στις 8:15 π.μ.  από τη Σάμη για τον Πισαετό της Ιθάκης, επίσκεψη στο Βαθύ και σε επιλεγμένα σημεία και επιστροφή στις 19:45 από τον Πισαετό της Ιθάκης.

το βράδυ βόλτα στο χωριό «Σάμη».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  09-07-2017.

Αναχώρηση στις 15:00 από το κάμπινγκ για το χωριό Πόρο.

Αναχώρηση  στις 16:30 από τον Πόρο για την επιστροφή μας.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλέφωνο 6984630081.

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com