ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Ε.Ο.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2018

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης για το 2018 έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας (www.eostripolis.gr), τόσο σε μορφή ηλεκτρονικού εντύπου όσο και ηλεκτρονικού ημερολογίου και σε λίγες ημέρες αναμένεται και το εντυπο το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τα εντευκτήρια του Συλλόγου μας (Λαγοπάτη 43).

Οι δραστηριότητες μας κυμαίνονται από πολύ έυκολες, που απευθόνονται σε όλους, έως πιο δύσκολες, που απαιτούν περισσότερη εμπειρία, καλή φυσική κατάσταση και ειδικές γνώσεις.

Η οικογένεια του ορειβατικού είναι ανοιχτή σε όλους του συμπολίτες μας και σας καλούμε να μοιραστούμε παρέα, μέσα από τις δραστηριότητές μας, τις χαρές και τις συγκινήσεις που μας προσφέρει η φύση!

Μπορεί κάποιες Κυριακές να πρέπει να ξυπνήσουμε λίγο νωρίς, αλλά αν κερδίσουμε την ολιγόλεπτη "μάχη" με το ξυπνητήρι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αναζωογονητικά την υπόλοιπη ημέρα μας!

Σας περιμένουμε!

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com