ΕΝΑΡΞΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση που διοργανώνει για την έναρξη της Ορειβατικής Περιόδου 2023-2024, στο Ορειβατικό Καταφύγιο Μαινάλου "Πάνος Αλεξόπουλος", το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

  • 17:00 Απογευματινή ανάβαση στην κορυφή Μεσοβούνι (1860μ). Ώρες Πορείας: 2 Βαθμός Δυσκολίας: Π1
  • 20:30 Βραδινό γεύμα στο Καταφύγιο

Θα υπάρξει δυνατότητα διανυκτέρευσης στο καταφύγιο ή σε σκηνή στον εξωτερικό χώρο. 

Για οποιαδήποτε από τις δράσεις θέλετε να λάβετε μέρος, περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (6-10-23), στο τηλ. 6972221361 (Άρης Γιαννούκος).http://www.eostripolis.gr/http://www.eostripolis.gr/

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com