ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΓΙΟ ΘΟΔΩΡΑΣ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης καλεί τα μέλη και τους φίλους του, σε μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, δίπλα στην πόλη μας στους πρόποδες του Μαινάλου, τιμώντας και την Παγκόσμια Ημέρα Βουνών (11 Δεκεμβρίου).

Θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή Άγιο Θανάσης - Άγιο Βλάσης - κορυφή άγιο Θόδωρα - κάθισμα Κολοκοτρώνη - ΆγιοΘανάσης. (κυκλική διαδρομή)

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη μέσα σε δάσος από πεύκα και έλατα και είναι κατάλληλη και για αρχάριους.

Ώρες πορείας: 3 ώρες

Βαθμός Δυσκολίας: Π1

Αναχώρηση στις 9:00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977-926155 Βασιλείου Ιωάννης.

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com