ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Η πεζοπορία του ΕΟΣ Τρίπολης στην Αγιά Σοφιά Κυνουρίας, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.

Θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από την πλατεία του χωριού, θα επισκεφτούμε την πηγή της "Μάννας", το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, την παλιά πέτρινη βρύση, τα ερείπια ενός παλιού νερόμυλου, το σπήλαιο του Αγίου Σάββα και θα επιστρέψουμε στην πλατεία του χωριού.

Ώρες πορείας: 3,5 ώρες

Υψομετρική διαφορά: 250 μέτρα

Βαθμός Δυσκολίας: Π1 (Εύκολη)

Αναλόγως με τις συμμετοχές, πιθανώς θα πραγματοποιηθεί εναλλακτικά και δεύτερη ευκολότερη διαδρομή, μικρότερης χρονικής διάρκειας.

Αναχώρηση στις 8:30 το πρωί της Κυριακής 4/2/24 από τα γραφεία του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στο τηλ: 6955-568062 (Βασίλης Παναγόπουλος).http://www.eostripolis.gr/

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com