ΝΥΜΦΑΣΙΑ - ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στην πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα.

Η διαδρομή κινείται στο ελατόδασος του Μαινάλου στο μεγαλύτερο τμήμα της και αποτελεί μέρος του Menalon Trail, του πρώτου πιστοποιημένου μονοπατιού στην Ελλάδα. 

Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα μας από τη Νυμφασία (υψόμ.840μ), θα περάσουμε τη Μονή Κερνίτσας και το ασκηταριό της Σφυρίδας και θα καταλήξουμε στα Μαγούλιανα, το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου (υψόμ.1250μ).

Ώρες πορείας: 3,5

Βαθμός Δυσκολίας: Π1

Υψομετρική διαφορά: -140m/+500m

Συνολικό μήκος διαδρομής: 8,9 χλμ.

Αναχώρηση στις 9:00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλ: 6977-926155 (Βασιλείου Γιάννης)

(Η προγραμματισμένη για την ίδια ημερομηνία εξόρμηση στην Αράχωβα Γορτυνίας, θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς).

 

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com