ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει εξόρμηση στην Ευρυτανία, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (22-23-24 Ιουνίου).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ανάβαση στην κορυφή Καλιακούδα και via ferrata στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς.

Σάββατο 22/6/24: Αναχώρηση το πρωί από την Τρίπολη.

Κυριακή 23/6/24: Για την ανάβαση στην Καλιακούδα, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι: Μεγάλο Χωριό - Λακώματα - Διάσελο Καλιακούδας - Κορυφή Καλιακούδας και επιστροφή.

Ώρες πορείας: 8

Υψομετρική Διαφορά: 1335μ

Βαθμός Δυσκολίας: Π2

Υψόμετρο Κορυφής: 2099μ

Η διαδρομή μας μπορεί να ξεκινήσει και από το καταφύγιο σε περίπτωση που ο χωματόδρομος είναι βατός έως εκεί. Σε αυτήν την περίπτωση οι ώρες πορείας θα μειωθούν. Επίσης θα υπάρχει η επιλογή, μέρος της αποστολής να τερματίσει στο διάσελο και να επιστρέψει.

Δευτέρα 24/6/24: Για την πεζοπορία και τη via ferrata στη Μαύρη Σπηλιά θα ξεκινήσουμε λίγο έξω από τον Προυσό και θα ακολουθήσουμε κυκλική διαδρομή.

Ώρες: 4

Ώρες πορείας: 2,5

'Ωρες via ferrata: 1,5

Εξοπλισμό για τη via ferrata θα παρέχει ο σύλλογος. Αν κάποια άτομα δεν θέλουν να κάνουν τη via ferrata, μπορούν να φτάσουν στη Μαύρη Σπηλιά και να επιστρέψουν. 

Για την καλύτερη οργάνωση του τριημέρου (διανυκτερεύσεις κλπ) και για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στον αριθμό 6977-926155 (Γιάννης Βασιλείου).

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com