Κοιλαδα Τραγου Ποταμου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης σας προσκαλεί στην πεζοπορία που διοργανώνει στην κοιλάδα του Τράγου, στον κάμπο του Δάρα, για να περπατήσουμε το μονοπάτι των πηγών, την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Η διαδρομή είναι εύκολη, δυσκολίας Α', και περνά μέσα από καταπράσινα τοπία και τρεχούμενα νερά. Στο σύνολό της είναι 3 ώρες και είναι ιδανική και για μεγάλους και για μικρά παιδιά. Αναχωρούμε στις 9 το πρωί της Κυριακης από τα εντευκτήρια του συλλόγου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2710232243 και 6974219674 , ή περάστε από τον σύλλογο, κάθε μέρα 7 - 9 το απόγευμα.

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com