ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Μετά την επιτυχημένη παρουσία των αθλητών του συλλόγου στο 1o Κύπελλο Ελλάδος, κατηγορίες Π1- Κ1 και Π2- Κ2, που διεξήχθει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, στις 28/29-1-2017, ο σύλλογός μας συμμετέχει στο 2o Κύπελλο Ελλάδος, κατηγορίες Π1- Κ1και Π2- Κ2, που θα διεξαχθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο «Ελατοχώρι» Πιερίας, στις 4/5-2-2017.

Οι αθλητές μας, μετά από εντατική προπόνηση, είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

συχνες ερωτησεις χιονοδρομιας

Χιονοδρομία είναι το ατομικό άθλημα κατάβασης χιονισμένων πλαγιών με χιονοπέδιλα. Οταν τα χιονοπέδιλα αντικατασταθούν από σανίδα, ονομάζεται snowboard.

Η χιονοδρομία χωρίζεται σε δύο βασικά είδη. Το αλπικό σκι και το Nordic σκι. Τα αγωνίσματα του αλπικού σκι είναι το σλάλομ, το άλμα, το cross-country skiing και το δίαθλο.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι τα χιονοπέδιλα, η ειδική στολή, οι μπότες, η μάσκα και τα γάντια.

Υπάρχουν σύνολο εφτά πίστες οι οποίες καλύπτουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, από πίστες για αρχαρίους και παιδιά μέχρι απαιτητικές πίστες για έμπειρους χιονοδρόμους.

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Διαθέτει μικρές πίστες ήπιας κλίσης όπου μπορούν να τις κατέβουν με έλκυθρο, παιδιά κάθε ηλικίας.

Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα εκμάθησης χιονοδρομίας από έμπειρους προπονητές. Στους αθλητές του συλλόγου παρέχεται ο εξοπλισμός για τις ανάγκες της προπόνησης. Ακόμα οι αθλητές μπορούν, μεσω του συλλόγου, να συμμετάσχουν σε αγώνες χιονοδρομίας.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com