ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση των αθλητών μας στο Διασυλλογικό Αγώνα Αγωνιστικής Αναρρίχησης που διεξήχθη στην πίστα του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών το προηγούμενο Σάββατο.

Έξι αθλητές μας πήραν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Απρίλιο στον Αλμυρό Βόλου, ανάμεσα στους οποίους και ο Αλέξανδρος Μπρεγάσι, που έφερε την τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για την προσπάθειά τους και το συλλογικό τους πνεύμα, που έφερε στην αναρρίχηση του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης ένα μετάλλιο μετά από πολλά χρόνια.

Αναλυτικά οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές μας φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Ονοματεπώνυμο Κατηγορία Θέση
Παναγόπουλος Βασίλης Παίδες 6
Μπάλα Έρικ Παίδες 8
Χελιώτη Χριστίνα Παγκορασίδες 4
Τερζής Θεόδωρος Παμπαίδες 9
Μπρεγάσι Αλέξανδρος Προαγωνιστική Α Αγόρια 3
Γαλάνης Στέφανος Προαγωνιστική Α Αγόρια 8
Μπάλα Ματέο Προαγωνιστική Α Αγόρια 15
Σταματοπούλου Ιωάννα Προαγωνιστική Α Κορίτσια 9
Τσόπελα Εβελίνα Προαγωνιστική Α Κορίτσια 9

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορείτε να δείτε τα συνολικά αποτελέσματα των αγώνων εδώ.

ΕΟΣ Τρίπολης Διασυλλογικός Αγώνας Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Αχαρναί from ΕΟΣ Τρίπολης on Vimeo.

συχνες ερωτησεις αναρριχησης

Αναρρίχηση είναι η προώθηση σε επιφάνεια μεγάλης κλίσης, χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα άκρα του σώματός μας.

Δεν είναι σημαντικό να έχει κάποιος αθλητικά προσόντα για να ξεκινήσει αναρρίχηση. Ο σημαντικότερος παράγοντας για να φτάσουμε σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο είναι η τεχνική, ο τρόπος δηλαδή που τοποθετούμε τα πόδια μας και το σώμα μας στην επιφάνεια που σκαρφαλώνουμε. Ο αναρριχητής βελτιώνει την τεχνική του δοκιμάζοντας διαδρομές στο επίπεδο του, οι οποίες σταδιακά δυσκολεύουν καθώς βελτιώνεται και ο ίδιος.

Αναρρίχηση μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σταδιακά, περίπου από 6 χρονών, υπό την επίβλεψη δασκάλου και να συνεχίσει μέχρι όσο αντέχει το σώμα του και η όρεξή του. Στο εξωτερικό, όπου η αναρρίχηση είναι πιο διαδεδομένη, υπάρχουν αναρριχητές που σκαρφαλώνουν μέχρι και τα 65 τους χρόνια.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης διαθέτει αναρριχητικές (boulder) πίστες στα εντευκτήριά του και επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από τη Τρίπολη, υπάρχουν πεδία στα βράχια για αθλητική αναρρίχηση καθώς και για bouldering.
 

Η αναρρίχηση μας ωφελεί σωματικά αλλά και πνευματικά. Δυναμώνει τους μυς, αυξάνει την ελαστικότητα, την ισορροπία και την αντοχή, μέσα από την προσαρμογή μας σε ένα ευρύ φάσμα κινησιολογίας. Ακόμα, μας διδάσκει αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, να θέτουμε στόχους και να τους υλοποιούμε, να σκεφτόμαστε εναλλακτικά για την επίλυση προβλημάτων, να ελέγχουμε το σώμα μας και να αντιλαμβανόμαστε το χώρο. Τέλος, μας προσφέρει τη δυνατότητα να ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τη φύση και να γνωρίζουμε καινούρια μέρη.

Η αναρρίχηση δεν είναι επικίνδυνο άθλημα, αρκεί να τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η αναρρίχηση στις τεχνητές πίστες είναι απόλυτα ασφαλής, αφού το περιβάλλον είναι ελεγχόμενο, κατάλληλα εξοπλισμένο με στρώματα και πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη δασκάλων. Για την αναρρίχηση όμως σε βράχια, είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να λάβει μέρος σε σχολή αρχαρίων αναρρίχησης, που πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης, μέσα από την οποία λαμβάνει τις απαραίτητες γνώσεις για το πώς να κινηθεί στο βράχινο περιβάλλον με ασφάλεια. 

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com