ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ

Ξεκίνησε σήμερα το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 20/10/19.

Το Σάββατο στις 19 Οκτωβρίου η γραμματεία του Φεστιβάλ θα σας περιμένει στο Εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στον δρόμο ανάμεσα στον Άγιο Πέτρο και το Πεδίο Ζονάγκα (gps 37.3256, 22.5603). Εκεί μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας, να υπογράψτε την βεβαίωση ενημέρωσης και συναίνεσης ρίσκου, να παραλάβετε το δωρεάν μπλουζάκι σας καθώς και άλλα δωράκια. Με τη δήλωση συμμέτοχης θα συμπεριληφθείτε στην κλήρωση της βραδυνής μας συγκέντρωσης.
ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ: Το Σάββατο βράδυ στις 21.30 στην αίθουσα της κοινότητας του χωριού (στην κεντρική πλατεία) θα γίνουν οι προβολές βίντεο απο τα ταξίδια των διοργανωτών στην Μαδασκάρη και τη Νορβηγία καθώς και κληρώσεις δώρων!
PARKING ΣΤΗ ΖΟΝΑΓΚΑ: Αποφύγετε να σταθμεύσετε κάτω απο τα βράχια. Άν και υπάρχει χώρος για ένα-δύο αυτοκίνητα, η στάθμευση στην άκρη του επαρχιακού δρόμου δεν επιτρέπεται. Αντί αυτού, χρησιμοποιήστε τους χώρους στάθμευσης που αναφέρονται στον οδηγό που θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.climbagiospetros.gr.
ΚΡΑΝΟΣ: Τα πεδία ειναι σχετικά καινούρια, γι' αυτό είναι απαραίτητο να φέρετε το κράνος σας.
Καλό σκαρφάλωμα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019

συχνες ερωτησεις αναρριχησης

Αναρρίχηση είναι η προώθηση σε επιφάνεια μεγάλης κλίσης, χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα άκρα του σώματός μας.

Δεν είναι σημαντικό να έχει κάποιος αθλητικά προσόντα για να ξεκινήσει αναρρίχηση. Ο σημαντικότερος παράγοντας για να φτάσουμε σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο είναι η τεχνική, ο τρόπος δηλαδή που τοποθετούμε τα πόδια μας και το σώμα μας στην επιφάνεια που σκαρφαλώνουμε. Ο αναρριχητής βελτιώνει την τεχνική του δοκιμάζοντας διαδρομές στο επίπεδο του, οι οποίες σταδιακά δυσκολεύουν καθώς βελτιώνεται και ο ίδιος.

Αναρρίχηση μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σταδιακά, περίπου από 6 χρονών, υπό την επίβλεψη δασκάλου και να συνεχίσει μέχρι όσο αντέχει το σώμα του και η όρεξή του. Στο εξωτερικό, όπου η αναρρίχηση είναι πιο διαδεδομένη, υπάρχουν αναρριχητές που σκαρφαλώνουν μέχρι και τα 65 τους χρόνια.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης διαθέτει αναρριχητικές (boulder) πίστες στα εντευκτήριά του και επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από τη Τρίπολη, υπάρχουν πεδία στα βράχια για αθλητική αναρρίχηση καθώς και για bouldering.
 

Η αναρρίχηση μας ωφελεί σωματικά αλλά και πνευματικά. Δυναμώνει τους μυς, αυξάνει την ελαστικότητα, την ισορροπία και την αντοχή, μέσα από την προσαρμογή μας σε ένα ευρύ φάσμα κινησιολογίας. Ακόμα, μας διδάσκει αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, να θέτουμε στόχους και να τους υλοποιούμε, να σκεφτόμαστε εναλλακτικά για την επίλυση προβλημάτων, να ελέγχουμε το σώμα μας και να αντιλαμβανόμαστε το χώρο. Τέλος, μας προσφέρει τη δυνατότητα να ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τη φύση και να γνωρίζουμε καινούρια μέρη.

Η αναρρίχηση δεν είναι επικίνδυνο άθλημα, αρκεί να τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η αναρρίχηση στις τεχνητές πίστες είναι απόλυτα ασφαλής, αφού το περιβάλλον είναι ελεγχόμενο, κατάλληλα εξοπλισμένο με στρώματα και πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη δασκάλων. Για την αναρρίχηση όμως σε βράχια, είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να λάβει μέρος σε σχολή αρχαρίων αναρρίχησης, που πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης, μέσα από την οποία λαμβάνει τις απαραίτητες γνώσεις για το πώς να κινηθεί στο βράχινο περιβάλλον με ασφάλεια. 

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com