Ίναχος
Cayoning στο μαγικό φαράγγι του Ινάχου
Ορειβατικό Καταφύγιο Μαινάλου
Το καταφύγιο "Πάνος Αλεξόπουλος" στο οροπέδιο της Οστρακίνας
Αναρρίχηση στη Νεστάνη
Το αναρριχητικό πεδίο της Βουλωμένης
Πίστες Αναρρίχησης
Οι τεχνητές πίστες αναρρίχησης του συλλόγου

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ "ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ"

Ο 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ) μας περιμένει στην Τρίπολη, την Κυριακή 6 Μάη και ώρα 5.00 μ.μ., για να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της Ειρήνης!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://goo.gl/forms/UWTYHLnTsY5BX7Ur1

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:   Κυριακή 6 Μάη – Τρίπολη - ώρα 5 μ.μ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου - Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Τρίπολη – Κερασίστα – Στάδιο – Αγ. Σώστης – Τρίπολη.

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ

Οι  Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου – Ε.Ε.Δ.Υ.Ε., διοργανώνουν αγώνα δρόμου προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του, στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν και την καθιερωμένη πλέον Πορεία Ειρήνης στη διαδρομή Κερασίτσα -Τρίπολη.

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το πλαίσιο των εκδηλώσεων των επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου.

          Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου (Βαλκανιονίκης),  αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. και βουλευτής της Ε.Δ.Α.. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με  χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία. Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους. Προς τιμή του πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα αγώνες δρόμου με αποκορύφωμα τον μαραθώνιο της Αθήνας. Στη γενέτειρά του ευελπιστούμε να γίνει θεσμός ο ημιμαραθώνιος.

         Στο σημερινό σύνθετο τοπίο, η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. με δράσεις και πρωτοβουλίες επιδιώκει να έχει και τη δική της συμβολή, στην ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη προβληματισμού σχετικά με τις αιτίες που δυναστεύουν την ανθρωπότητα και τη ζωή μας, αλλά και τη δυνατότητα εναντίωσης στους πολέμους και σε κάθε ελληνική συμμετοχή σε αυτούς. Οι οξύτατοι ανταγωνισμοί για  το μοίρασμα των αγορών και των   ενεργειακών πόρων,  η έξαρση του Εθνικισμού, οι αλυτρωτικές βλέψεις, οι σκέψεις για αναθεώρηση συνθηκών και επαναχάραξη των συνόρων οδηγούν σε πολέμους, αίμα, πόνο ανείπωτες τραγωδίες και καταστροφές. Ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό, το σοβινισμό, τον φασισμό. Η ειρήνη, η ισότιμη συνεργασία και η ευημερία των λαών είναι η μόνη απάντηση για το παρόν και το μέλλον.

Το πρόγραμμα του αγώνα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μάη στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 5.00 μ.μ. από το «Πάρκο των Αλύγιστων» (πλησίων Δικαστικών Φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν, οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 4.00 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς την Σπάρτη έως την Κερασίτσα, όπου στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από εκεί μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην πλατεία Πετρινού  θα γίνει ο τερματισμός.

Μέσα στην Τρίπολη, μετά την εκκίνηση θα κατευθυνθούν από τους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, Πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, Πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, Πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη και Εθνική Οδό Τρίπολης – Σπάρτης. Κατά την επιστροφή θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, Πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, Πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, Πλ. Πετρινού (τερματισμός).

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4  χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.

 

Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς. Δηλώσεις  συμμετοχής στο  https://goo.gl/forms/UWTYHLnTsY5BX7Ur1 (εναλλακτικά στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) έως Τετάρτη 9 Μάη 2018.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο  6973210954 (υπόψη Γιαννόπουλου Ανδρέα).

Για να δείτε το video της διαδρομής κάντε κλικ σε αυτή την διεύθυνση: https://youtu.be/LyVQJcj8NmQ

 

  1. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 18Ο  ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
  2. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.
  3. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ)

  • Σ.Δ.Υ. (Σύλλογος Δρομέων Υγείας) ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
  • Ε.Ο.Σ. (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
  • Σ.Ε.Β.Α.Σ. (Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου).
  • Σ.Α.Ο.Ο. (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων).

 

ανακοινωσεις

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com