Ίναχος
Cayoning στο μαγικό φαράγγι του Ινάχου
Ορειβατικό Καταφύγιο Μαινάλου
Το καταφύγιο "Πάνος Αλεξόπουλος" στο οροπέδιο της Οστρακίνας
Αναρρίχηση στη Νεστάνη
Το αναρριχητικό πεδίο της Βουλωμένης
Πίστες Αναρρίχησης
Οι τεχνητές πίστες αναρρίχησης του συλλόγου

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ

Την Κυριακή 23 Μαΐου ενημερωθήκαμε για τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο νότιο Μαίναλο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ντόμπριτσας. Μέλη του ΕΟΣ Τρίπολης (μέλος της πολιτικής προστασίας) παραβρέθηκαν στο σημείο και ήταν στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών κατάσβεσης, σε περίπτωση που χρειαζόταν.


Το σημείο στο οποίο ξέσπασε η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στις 54 ανεμογεννήτριες που σύμφωνα με τη ΡΑΕ προβλέπεται να εγκατασταθούν στο Μαίναλο. Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η συγκεκριμένη φωτιά "ξέσπασε" για να διευκολυνθούν οι "πράσινες επενδύσεις" στην περιοχή. Το ίδιο προβληματιζόμαστε και για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία που κατέστρεψε τα Γεράνεια Όρη, ενώ ακόμα δεν έχει μπει το καλοκαίρι.


Είτε οι πυρκαγιές  οφείλονται όντως σε εμπρησμό, είτε σε ανθρώπινη αμέλεια, είτε σε φυσικά αίτια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο οδυνηρό. Χιλιάδες στρέμματα δασών καταστρέφονται και μαζί με αυτά η πηγή ζωής πολλών άγριων ζώων και κατ' επέκταση, του ανθρώπου.


Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν βρισκόμαστε στη φύση τους καλοκαιρινούς μήνες, να μην ανάβουμε φωτιές, να μην πετάμε αναμμένα τσιγάρα και με την παραμικρή ένδειξη καπνού να ενημερώνουμε τις αρμόδιες αρχές για να σπεύσουν στο σημείο και να προλάβουν μια αντίστοιχη καταστροφή.


Επίσης, είναι επιτακτική ανάγκη η τοπική κοινωνία να επιμείνει στην αναδάσωση των καμένων περιοχών και να προβάλει σθεναρή αντίσταση απέναντι στους επενδυτές που με μοναδικό γνώμονα το κέρδος και πρόσχημα την "πράσινη ανάπτυξη" εγκαθιστούν βιομηχανικά αιολικά πάρκα στα βουνά μας, καταστρέφοντας τεράστιες δασικές εκτάσεις.

ανακοινωσεις

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com