ΟΡΟΣ ΤΡΑΧΥ

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, ανάβαση στο όρος Τραχύ.

Θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από το χωριό Αρτεμήσιο (Κακούρι) 650m υψόμετρο, και θα ανέβουμε στην Αρμενιά (1.755μ),

την κορυφή που δεσπόζει πάνω από το οροπέδιο της Μαντινείας.

Ώρες πορείας: 6

Βαθμός Δυσκολίας: Π2

Υψομετρική διαφορά: 1.105 μέτρα

Αναχώρηση στις 8:30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλ: 6977-991225 Κακαρίκος Θανάσης & 6977-926155 Βασιλείου Γιάννης

 

Επεξήγηση βαθμού δυσκολίας: Π2 Ορεινή Πεζοπορία

Δραστηριότητα κατάλληλη για ανθρώπους με πολύ καλή φυσική κατάσταση, βασικές γνώσεις προσανατολισμού και κάποια εξοικείωση με το βουνό. Η κίνηση γίνεται συνήθως από μονοπάτι, σε ημι-ορεινό και ορεινό περιβάλλον. Τα μονοπάτια είναι επαρκώς σηματοδοτημένα, δεν είναι εκτεθειμένα, ή έχουν ικανό πλάτος, ώστε δεν υπάρχει αντικειμενικός κίνδυνος πολύ σοβαρής πτώσης. Σε τυχόν επισφαλή σημεία τους έχουν τοποθετηθεί τεχνητά μέσα ασφαλείας (σταθερά σχοινιά, σκάλες, κιγκλιδώματα). Το τερέν είναι σταθερά ανηφορικό, ενίοτε κακοτράχαλο, ενίοτε σαθρό. Δεν απαιτείται αναρρίχηση. Οι διαδρομές παρουσιάζουν μέτρια ως μεγάλη υψομετρική ανάβαση και ποικίλουν σε διάρκεια.

 

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com