ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑ- ΣΚΙΡΙΤΙΔΑ

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει πεζοπορία στη Βλαχοκερασιά, στο δάσος της Σκιρίτιδας. Η διαδρομή είναι κυκλική και προσφέρει πολλές εναλλαγές στο τοπίο. Το μονοπάτι ξεκινάει στην αρχή της Βλαχοκερασιάς, περνάει από το πυκνό πευκοδάσος της Σκιρίτιδας, συνεχίζει δίπλα στη λίμνη και στο ποτάμι και τέλος ανεβαίνει τη ρεματιά για να καταλήξει και πάλι στο χωριό.

Ώρες πορείας: 6 (13,4 km)

Βαθμός δυσκολίας: Π1

Υψομετρική διαφορά: 453 m

Αναχώρηση την Κυριακή (19/5/2024), στις 9:00 π.μ. από τα γραφεία του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (17/5/2024) στο τηλ.: 6944775236 (Αγγελική Κανελλοπούλου).

Επεξήγηση βαθμού δυσκολίας Π1: Απλή Πεζοπορία

Δραστηριότητα κατάλληλη για ανθρώπους με καλή φυσική κατάσταση. Η κίνηση γίνεται πάντα από μονοπάτι, σε πεδινό ή ημι-ορεινό περιβάλλον. Τα μονοπάτια είναι λεπτομερώς σηματοδοτημένα, δεν είναι εκτεθειμένα, ή έχουν ικανό πλάτος, ώστε δεν υπάρχει αντικειμενικός κίνδυνος σοβαρής πτώσης. Έχουν ομαλή επιφάνεια, ήπιες κλίσεις και τεχνητά μέσα διευκόλυνσης της κίνησης, όπου χρειάζεται (σταθερά σχοινιά, σκάλες, κιγκλιδώματα κ.λπ). Δεν απαιτούν αναρρίχηση. Οι διαδρομές παρουσιάζουν μικρή υψομετρική ανάβαση (κάτω από 400 μ.) και είναι ολιγόωρες.

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com