πλωρη για σαμοθρακη

Καταπράσινα Δάση, Κρυστάλλινα Νερά, Καταγάλανες Ακρογιαλιές, Φαράγγια, Καταρράκτες, Βάθρες, Ορειβασία, Canyoning, Αναρρίχηση, Καταδύσεις!

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας!
Πληροφορίες στο τηλ.: 6984630081

Ακολουθούν λεπτομέρειες!!!

Η Σαμοθράκη είναι νησί του Θρακικού Πελάγους.
Βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου μεταξύ των νησιών Λήμνος, Ίμβρος και Θάσος και απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.
Η υψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 1.611 μέτρα. Με αυτό το ύψος, η Σαμοθράκη είναι το ψηλότερο ελληνικό νησί στο Αιγαίο -με την εξαίρεση των δύο μεγαλονήσων, της Κρήτης και της Εύβοιας.
Το όνομα του βουνού είναι «Σάος», αλλά οι ντόπιοι το ονομάζουν «Φεγγάρι» (όπως και την υψηλότερη κορυφή του), καθώς είναι «τόσο ψηλό που κρύβει το φεγγάρι». Εξάλλου, το όνομα του νησιού σημαίνει «ψηλή Θράκη» -από το αρχαιοελληνικό σάμος = υψηλή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-07-2016
Αναχώρηση στις 21:00 από τα εντευκτήρια του συλλόγου μας (Λαγοπάτη 43).

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-07-2016
Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη 11:00 π.μ. με 12:00 μ. Ακολουθεί ελεύθερο πρόγραμμα μέχρι τις 16:00, οπότε θα αναχωρήσει το καράβι μας για τη Σαμοθράκη.
Στις 17:30 φτάνουμε στο νησί. Με το λεωφορείο πάμε στο δημοτικό κάμπινγκ «Βαράδες» και στα συγκροτήματα «Αρχόντισσα» και «Χολοβάη».
ΚΥΡΙΑΚΗ 03-07-2016
Επίσκεψη το πρωί στην παραλία «Κήποι» για μπάνιο και το βράδυ βόλτα στη Χώρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-07-2016
Αναχώρηση το πρωί από τα Θέρμα και ανάβαση στο «Φεγγάρι» στα 1.621 μ. Βαθμός δυσκολίας Β΄. Ώρες 8.
Εναλλακτική διαδρομή 3 ωρών στις Βάθρες. Βαθμός δυσκολίας Α’.

ΤΡΙΤΗ 05-07-2016
Αναχωρούμε το πρωί για την παραλία «Παχιά Άμμος».
Στη διάρκεια της ημέρας θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας της Κρημνιώτισσας, που πήρε την ονομασία της από τον κρημνό, τον ψηλό βράχο πάνω στον οποίο είναι χτισμένη. Ο ναός εντυπωσιάζει τόσο λόγω του σημείου στο οποίο βρίσκεται, αφού μοιάζει να αιωρείται και προσφέρει μαγευτική θέα του Βορείου Αιγαίου, όσο και λόγω της ιστορίας που υφάνθηκε γύρω από αυτόν…..

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-07-2016
Αναχώρηση το πρωί από τα Θέρμα στη θέση «Καρυές» στα 700μ υψόμετρο. Κατάβαση canyoning 6 ώρες.
Εναλλακτική δραστηριότητα για τους υπόλοιπους ιαματικές πηγές ή μπάνιο στις κολυμπήθρες.

ΠΕΜΠΤΗ 07-07-2016
Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-07-2016
Επίσκεψη σε χωριά της Σαμοθράκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09-07-2016
Αναχώρηση από Σαμοθράκη στις 12:30. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 14:30. Μικρή στάση και συνεχίζουμε για το ταξίδι της επιστροφής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10-07-2016
Άφιξη στην Τρίπολη

Κ α λ ό μ α ς τ α ξ ί δ ι !!!!!

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com