76η Πανελληνια Ορειβατικη Συναντηση

Ο Ε. Ο. Σ. Τρίπολης, σας προσκαλεί να συμμετάσχουμε και να περπατήσουμε μαζί στην 76η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση, που διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου και η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και η οποία θα γίνει στη Ντουρντουβάνα (Πεντελεια Όρος) και στη Λίμνη Δόξα στις 16-17 Ιουλιου 2016.

Αναχώρηση το απόγευμα του Σαββάτου (16/7) και ώρα 4.00 μ.μ. από τα εντευκτήρια του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του συλλόγου (Λαγοπάτη 43), Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00 μ.μ με 9.00 μ.μ., στα τηλέφωνα 2710-232243 & 6937031237, στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.eostripolis.gr καθώς και στη σελίδα του συλλόγου στο fb ΕΟΣ Τρίπολης.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 76ης Π.Ο.Σ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
11:30 π.μ. : Ώρα εκκίνησης διαδρομών με αφετηρία και τερματισμό τη Λίμνη Δόξα.

Πεζοπορικές διαδρομές :
Α: Μονή Αγίου Γεωργίου – Γκιώνα – Τουρκόβρυση – Άγιοι Πάντες – Τουρκόβρυση – Λίμνη Δόξα (ώρες πορείας: 5 και ΥΔ: 400μ ).
Β: Μονή Αγίου Γεωργίου – Γκιώνα – Τουρκόβρυση – Λίμνη Δόξα (ώρες πορείας: 3:45 και ΥΔ: 400μ).


4:00 μ.μ. : (Επίσημη) ώρα έναρξης προσέλευσης στο χώρο κατασκήνωσης της 76ης Π.Ο.Σ. στη Λίμνη Δόξα και εγγραφή των σωματείων στη γραμματεία.

7:00 μ.μ. : Προσφορά βραδινού φαγητού.

9:00 μ.μ.: Σύντομο καλωσόρισμα από τους διοργανωτές και τις τοπικές αρχές.
Παρουσίαση της ιστορίας και των μύθων της περιοχής. Αφήγηση παραμυθιού.
Ουρανογραφία και παρατήρηση από τηλεσκόπια από την Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου. (Καιρού επιτρέποντος)


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
5:30 – 7:00 π.μ.: Πρωινό με ζεστό τσάι του βουνού.
7:00 π.μ.: Έναρξη πορείας ξεκινώντας από το χώρο της κατασκήνωσης
11:00 π. μ.: Συγκέντρωση στο Διάσελο του Κυνηγού (1.540μ), σε μονοπάτι σκιερό μέσα σε δάσος ελάτης και μαύρης πεύκης (Ώρες πορείας: 2:00 και ΥΔ: 630μ). Χαιρετισμοί, επίδοση αναμνηστικών και τελετή λήξης της 76ης Π.Ο.Σ.

Για όσους επιθυμούν ανάβαση στην κορυφή της Ντουρντουβάνας Τριανταφυλλιά (2.109μ) ξεκινώντας από το Διάσελο του Κυνηγού η ανάβαση διαρκεί 1 ώρα και 30’.
Υπάρχει η δυνατότητα ανάβασης και στη 2η κορυφή, τη Ντουρντουβάνα (2.083μ) λόγω της μικρής απόστασής της από το διάσελο της Ντουρντουβάνας (2.000μ) που μπορεί να γίνει σε 30᾿ και θα σας ανταμείψει με την υπέροχη θέα της καρδιόσχημης Λίμνης Δόξα από ψηλά.


Εναλλακτικές Προτάσεις για την ημέρα του Σαββάτου στις 11:30 π.μ. :

• Ποδηλατικές διαδρομές:
Α: Λίμνη Δόξα – Συβίστα – Ζαρούχλα – Λίμνη Δόξα (4-5 ώρες, 40 χλμ).
Β: Λίμνη Δόξα – Συβίστα – Λίμνη Δόξα (2 ώρες, 15 χλμ).

• Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Φενεού.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Καλό είναι οι φίλοι ορειβάτες να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους σκεύη φαγητού (πιάτο, κουτάλι, ποτήρι) έτσι ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η άσκοπη χρήση πλαστικών σκευών για το σερβίρισμα του γεύματος και των ροφημάτων που επιβαρύνει το περιβάλλον.
Η στάθμευση των αυτοκινήτων θα γίνεται σε καθορισμένους χώρους.

συχνες ερωτησεις ορειβασιασ

Ορειβασία είναι η περιήγηση σε ορεινά μονοπάτια που μπορεί να καταλήγει στην κατάκτηση κάποιας κορυφής.

Η ορειβασία χωρίζεται σε απλή και ορεινή πεζοπορία, αλπινισμό και ορειβατικό σκι.

Ο βαθμός δυσκολίας εκφράζει τον συνδιασμό δυσκολίας και διάρκειας της πορείας. Οι βαθμίδες δυσκολίας είναι επτά, 1 η πιο εύκολη που απευθύνεται για όλους και 7 η υψηλότερης δυσκολίας που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αναρρίχηση, ειδικό εξοπλισμό ή και διανυκτέρευση στο βουνό.

Οι εύκολες και ολιγόωρες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχαρίους και δεν απαιτούν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Οι δυσκολότερες όμως και πιο πολύωρες απευθύνονται σε πιο έμπειρους και προπονημένους ορειβάτες.

Στις εύκολες πεζοπορίες αρκεί ένα σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα. Σε μια συνηθισμένη όμως πεζοπορεία χρειάζεται επίσης να φοράμε ορειβατικά παπούτσια, ισοθερμικά εσώρουχα, fleece μπλούζα και τζάκετ. Ακόμα βοηθάει πολύ να έχουμε και ένα ζευγάρι μπατόν. Τέλος σε συνθήκες πάγου θα χρειαστεί να έχουμε κραμπόν και πιολέ.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στις ορειβατικές εκδρομές που διοργανώνει, φροντίζει να έχει έναν έμπειρο ορειβάτη να οδηγεί την ομάδα και άλλον ένα να βρίσκεται τελευταίος. Επίσης, κανένας ορειβάτης δεν περπατάει μόνος του, έτσι αποκλείονται οι πιθανότητες κάποιος να χαθεί.

Περίπατοι με τον Ορειβατικό

Κάθε Τετάρτη 4:20 μ.μ.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com