Ο ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΒΡΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ), βραβεύτηκε ο ΕΟΣ Τρίπολης ως Πρωταθλητής Ελλάδας Συλλόγων στην Αναρρίχηση Βράχου για το 2023.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών του ΕΟΣ Τρίπολης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας για την Αναρρίχηση Βράχου το 2023 :

Χρήστος Ρήγας : 3 χρυσά μετάλλια

Αλέξανδρος Ρηγόπουλος : 1 χρυσό και 2 ασημένια μετάλλια

Στέφανος Γαλάνης : 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο

Θανάσης Κακαρίκος : 1 χάλκινο μετάλλιο

Ο Χρήστος Ρήγας βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος αθλητής στην Ελλάδα στην Αναρρίχηση Βράχου για το 2023.

Ο ΕΟΣ Τρίπολης βραβεύτηκε ως Πρωταθλητής Σύλλογος στην Ελλάδα στην Αναρρίχηση Βράχου για το 2023 με 517 βαθμούς.

Αναλυτικά η βαθμολογία των σωματείων για το 2023 :

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΘΜΟΙ
1 Ε.Ο.Σ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 517
2 Ε.Ο.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ 453
3 Ε.Ο.Σ.ΚΑΒΑΛΑΣ 1933 432
4 Ε.Π.Ο.Σ.ΦΥΛΗΣ 382
5 Π.Ο.Α. 342
6 Ε.Ο.Σ.ΕΔΕΣΣΑΣ 321
7 Ε.Ο.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 317
8 Α.Ο.Σ. 301
9 Ο.Σ.ΣΠΑΤΩΝ 233
10 Ε.Ο.Σ.ΠΑΤΡΑΣ 223
11 Ε.Ο.Σ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ 210
12 Ε.Ο.Σ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 172
13 Ε.Ο.Σ.ΞΑΝΘΗΣ 171
14 Ε.Ο.Σ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 150
15 Ο.Α.Λ.ΠΥΡΓΟΥ 140
16 Ε.Ο.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 115
17 Ε.Ο.Σ.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 104
18 Ε.Ο.Σ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 97
19 Ε.Ο.Σ.ΣΠΑΡΤΗΣ 91
20 Ε.Ο.Σ.ΑΜΦΙΣΣΑΣ 87
21 Ε.Ο.Σ.ΑΘΗΝΩΝ 59
22 Σ.Ε.Ο.ΚΟΖΑΝΗΣ 9
23 Ο.Λ.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 1

 

Ο πρόεδρος της ΕΟΟΑ Νίκος Κοντός και ο έφορος ορειβασίας της ΕΟΟΑ Λουκάς Ανέστης ανακοινώνουν την απονομή του Πρωταθλητή Συλλόγου για το 2023 στην Αναρρίχηση Βράχου στον ΕΟΣ Τρίπολης το οποίο παραλαμβάνει η Γ.Γ. του ΕΟΣ Τρίπολης Αγγελική Κανελλοπούλου.  

 

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΟΑ και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Δημήτρης Γεωργούλης απονέμει το βραβείο του καλύτερου αθλητή για το 2023 στην Αναρρίχηση Βράχου στον αθλητή του ΕΟΣ Τρίπολης, Χρήστο Ρήγα.   

 

Ο ΕΟΣ Τρίπολης Πρωταθλητής Σύλλογος στην Αναρρίχηση Βράχου για το 2023. 

συχνες ερωτησεις αναρριχησης

Αναρρίχηση είναι η προώθηση σε επιφάνεια μεγάλης κλίσης, χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα άκρα του σώματός μας.

Δεν είναι σημαντικό να έχει κάποιος αθλητικά προσόντα για να ξεκινήσει αναρρίχηση. Ο σημαντικότερος παράγοντας για να φτάσουμε σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο είναι η τεχνική, ο τρόπος δηλαδή που τοποθετούμε τα πόδια μας και το σώμα μας στην επιφάνεια που σκαρφαλώνουμε. Ο αναρριχητής βελτιώνει την τεχνική του δοκιμάζοντας διαδρομές στο επίπεδο του, οι οποίες σταδιακά δυσκολεύουν καθώς βελτιώνεται και ο ίδιος.

Αναρρίχηση μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σταδιακά, περίπου από 6 χρονών, υπό την επίβλεψη δασκάλου και να συνεχίσει μέχρι όσο αντέχει το σώμα του και η όρεξή του. Στο εξωτερικό, όπου η αναρρίχηση είναι πιο διαδεδομένη, υπάρχουν αναρριχητές που σκαρφαλώνουν μέχρι και τα 65 τους χρόνια.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης διαθέτει αναρριχητικές (boulder) πίστες στα εντευκτήριά του και επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από τη Τρίπολη, υπάρχουν πεδία στα βράχια για αθλητική αναρρίχηση καθώς και για bouldering.
 

Η αναρρίχηση μας ωφελεί σωματικά αλλά και πνευματικά. Δυναμώνει τους μυς, αυξάνει την ελαστικότητα, την ισορροπία και την αντοχή, μέσα από την προσαρμογή μας σε ένα ευρύ φάσμα κινησιολογίας. Ακόμα, μας διδάσκει αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, να θέτουμε στόχους και να τους υλοποιούμε, να σκεφτόμαστε εναλλακτικά για την επίλυση προβλημάτων, να ελέγχουμε το σώμα μας και να αντιλαμβανόμαστε το χώρο. Τέλος, μας προσφέρει τη δυνατότητα να ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τη φύση και να γνωρίζουμε καινούρια μέρη.

Η αναρρίχηση δεν είναι επικίνδυνο άθλημα, αρκεί να τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η αναρρίχηση στις τεχνητές πίστες είναι απόλυτα ασφαλής, αφού το περιβάλλον είναι ελεγχόμενο, κατάλληλα εξοπλισμένο με στρώματα και πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη δασκάλων. Για την αναρρίχηση όμως σε βράχια, είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να λάβει μέρος σε σχολή αρχαρίων αναρρίχησης, που πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης, μέσα από την οποία λαμβάνει τις απαραίτητες γνώσεις για το πώς να κινηθεί στο βράχινο περιβάλλον με ασφάλεια. 

αναρριχητικα πεδια τριπολης

Γύρω από την Τρίπολη, σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων, υπάρχουν πεδία τόσο για bouldering όσο και για αθλητική αναρρίχηση, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθούν οι αναλυτικοί οδηγοί των πεδίων αυτών σε αρχεία pdf:

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com