Αναρρίχηση στην Τρίπολη

 

Το 1997, ο Δημήτρης Τιτόπουλος και ο Paul Bailey, στα πλαίσια αναρριχητικού διημέρου που είχε διοργανώσει ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, άνοιξαν τις 4 πρώτες διαδρομές, δυσκολίας IV και αναπτύγματος 20m, στην περιοχή της Νεστάνης. Οι διαδρομές αυτές χρειάζονται 10-12 σετάκια και σχοινί 60m. O προσανατολισμός του πεδίου είναι ανατολικός και τα βράχια σκιάζονται από τις 2 το μεσημέρι και μετά.

  • Πεδίο Βουλωμένη

Το Σεπτέμβριο του 2000, ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης χρηματοδότησε την οργάνωση του πεδίου Βουλωμένη, στα πλαίσια της σχολής αναρρίχησης αρχαρίων που διοργάνωσε εκείνη την εποχή. Το πεδίο ανοίχτηκε από το Νίκο Χατζή και διαθέτει 13 διαδρομές από V- έως VII με ανάπτυγμα από 20-25m. Όλες οι διαδρομές είναι ασφαλισμένες με ανοξείδωτα βύσματα (πλην 2 που είναι παραδοσιακού χαρακτήρα) και διαθέτουν οργανωμένα ρελέ. Για να τις σκαρφαλώσετε χρειάζεστε 12-14 σετάκια και σχοινί 60m. O προσανατολισμός του πεδίου είναι δυτικός και τα βράχια βρίσκονται στη σκιά περίπου μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Ιδανική εποχή για να το επισκεφτείτε είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά επίσης μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε αυτό τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, επιλέγοντας τις δροσερές και τις ζεστές ώρες της μέρας αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο εδώ.

  • Boulder Area Νεστάνη

Ο αναρριχητής και αθλητής του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Γιάννης Κολόκας, ανακάλυψε το πεδίο το 2002 και από τότε έχει ανοίξει περίπου 100 προβλήματα σε ασβεστολιθικό πέτρωμα, κλιμακωτής δυσκολίας. Το πεδίο έχει τη δυνατότητα να ανοιχτούν πολλά περισσότερα προβλήματα. Το πεδίο εχει νότιο προσανατολισμό και προσφέρεται για αναρρίχηση όλες τις εποχές του έτους, διαλέγοντας τις ζεστές ή δροσερές ώρες της μέρας ανάλογα με την εποχή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο εδώ.

  • Boulder Area Καταβόθρα

Πρόκειται για ένα μικρό πεδίο στη Νεστάνη, που διαθέτει συνολικά 14 προβλήματα σε ασβεστολιθικό πέτρωμα. Τα προβλήματα ανοίχτηκαν από το Γιάννη Κολόκα το καλοκαίρι του 2015. Το πεδίο είναι χωσρισμένο σε 2 τομείς. Ο τομέας Α βρίσκεται στην αριστερή όχθη της καταβόθρας και έχει βορειοδυτικό προσανατολισμό, ενώ ο τομέας Β βρίσκεται στη δεξιά όχθη και έχει ανατολικό προσανατολισμό. Ιδανική εποχή για να το επισκευθείτε είναι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο εδώ.

  • Πεδίο Αγία Μαρίνα

Πρόκειται για ένα μικρό πεδίο που βρίσκεται στην αυλή της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας Στενού. Διαθέτει 34 προβλήματα και 3 διαδρομές αθλητικού χαρακτήρα σε ασβεστολιθικό πέτρωμα. Το άνοιγμα των προβλημάτων και των διαδρομών έγιναν από το Γιάννη Κολόκα από το 2006 και έπειτα. Το πεδίο αποτελείται από 9 blocks και έναν περιμετρικό τοίχο. Έχει νοτιοδυτικό προσανατολισμό και ιδανική εποχή για να το επισκευθείτε είναι από το φθινόπωρο έως και την άνοιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο εδώ.

Το 2009 φτιάχτηκαν οι πρώτες τεχνητές πίστες αναρρίχησης στα εντευκτήρια του συλλόγου. Ήταν ένας κάθετος τοίχος ύψους 5 μέτρων. Δύο χρόνια αργότερα προστέθηκαν δύο αρνητικοί τοίχοι, ένας 20 μοιρών και ένας 30, ενώ το 2013 φτιάχτηκε ένας 45 μοιρών και μία στέγη. Το καλοκαίρι του 2016 έγινε η τελευταία ανακάινιση στις πίστες, οι οποίες πλέον έχουν ένα ανάπτυγμα 4145141 τετραγωνικών μέτρων, με πάνω από 500 πιασίματα και πατήματα, και με εναλλαγή κλίσεων που ικανοποιούν μέχρι και τον πιο έμπειρο αναρριχητη.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com